Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și șeful Serviciului Contabilitate, Doru Argintoianu, responsabil cu implementarea „Programului pentru școli” în județul Mehedinți au participat miercuri, 17 aprilie 2019, la o acțiune de plantare de pomi fructiferi, în localitatea Corlățel, acolo unde prin această măsură, elevii Școlii Profesionale din comună, Specializarea Horticultură, au înființat o adevărată livadă.

Acțiunea de plantare a 250 puieți de măr și prun a făcut parte din măsurile educative implementate de Consiliul Județean Mehedinți în cadrul ”Programului pentru școli”, finanțat cu fonduri europene, menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase și să încurajeze consumul de fructe, legume și produse alimentare locale. Programul este construit în jurul a două componente: distribuția de fructe și legume proaspete, lapte de consum, produse lactate și de panificație, dar și punerea în aplicare a unor măsuri educative.

Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru i-a încurajat pe elevii Școlii Profesionale Corlățel care s-au mobilizat exemplar pentru această acțiune, astfel încât, cu sprijinul reprezentanților Consiliului Județean Mehedinți, în câteva ore au reușit să planteze toți pomii fructiferi. Totodată, elevii s-au arătat încântați să îi îngrijească mai departe, astfel încât pomii fructiferi să rodească și să se poată bucura de fructe proaspete și sănătoase.

Acțiunea de plantare a fost însoțită de un concurs tematic, legat de consumul de fructe și legume, cu premii intitulat ”Consumă mereu sănătos”, dar și de o sesiune de degustare de fructe proaspete.

Citit 3192 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 21:45
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…