Asociația „Frontiera Gălățeană” a adus astăzi la Cetatea Medievală a Severinului o donație de suflet. Două basoreliefuri, reprezentându-i pe iluștrii voievozi români Mircea cel Mare și Vlad Țepeș, vor sta la loc de cinste, de acum înainte, la cetatea simbol al municipiului dunărean. Acțiunea se circumscrie sărbătorilor consacrate Anului Centenarului Marii Uniri și a fost realizată chiar de Ziua Drapelului Național.

Două basoreliefuri superbe, reprezentându-i pe doi dintre cei mai mari voievozi ai neamului românesc, Mircea cel Mare și Vlad Țepeș, au fost donate, astăzi, Cetății Medievale a Severinului, de către Asociația Frontiera Gălățeană. În anul proclamat ca fiind unul omagial al unității de credință și de neam, polițiștii de frontieră activi, în rezervă și în retragere au purces la meșteșugirea basoreliefurilor celor mai vrednici făuritori de istorie. Donația s-a făcut în baza parteneriatului încheiat între Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră din Severin și Asociația Frontiera Gălățeană, cu sprijinul nemijlocit al conducerii centrale a Poliției de Frontieră. Momentul donației a fost cinstit prin prezentarea unei istorii detaliate a cetății medievale. La festivitatea de semnare a actului de donație a participat și un reprezentat de la vârful Inspectoratului General al Poliției de frontieră din România.

Prin această minunată donație a asociației gălățene a polițiștilor de frontieră, Cetatea va avea de strajă doi dintre cei mai proeminenți voievozi care au scris istorie și care ne-au lăsat România mare și frumoasă de astăzi.

Citit 1898 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 12:36
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…