Încă de la prima sa ediție, Festivalul daco-roman „Drubeta” a devenit un succes de răsunet la nivel național. Despre evenimentul de la Severin și despre frumusețea „invaziei” daco-romane din centrul Drobetei, s-a dus vestea peste tot în țară, iar în unele locuri chiar s-a pus problema să fie luat ca exemplu. O publicație online din Mangalia ceartă autoritățile locale că nu ia exemplul celor de la Severin.


Unul dintre cele mai superbe festivaluri gândite de municipalitatea din Severin și pusă în operă chiar de zilele orașului a fost perceput ca un succes total și asta nu doar la nivel local, ci și în alte zone ale țării. O publicație online din Mangalia folosește evenimentul de la Severin pentru a le bate obrazul edililor locali că nu sunt în stare să promoveze brandurile locale așa cum a făcut-o Severinul. Cei de la mangalianews.ro sunt de-a dreptul indignați că și la Mangalia istorie, dar nimeni nu vrea să promoveze Cetatea Calatis, , o comoară cu o vechime de 2 milenii și jumătate.

„Mangalia, ce brand turistic promovează? Cetatea Callatis are peste 2.500 de ani! Nu merită a fi promovate asemenea evenimente și la malul mării? Poate vin daco-romanii de la Severin, pe Dunăre, la vale… și punem de un Festival comun daco-roman-traco-get și în Cetatea Callatis!” – scrie mangalianews.ro

Evenimentul a fost atât de frumos și de autentic încât permanentizarea lui va putea genera pe viitor o sursă inepuizabilă de turism cultural. Festivalul a cuprins demonstraţii militare, paradă de noapte cu torţe, bătălii între legiunile romane şi trupele de daci, dansuri antice, dar şi lupte între gladiatori. A debutat cu prezentarea trupelor de daci, romani şi gladiatori, urmată de o paradă spectaculoasă a războinicilor. Aceştia au defilat în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, pornind din faţa Palatului Culturii „Teodor Costescu”, spre Palatul Administrativ, fiind filmaţi şi fotografiaţi de sute de severineni.

Citit 2055 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2018 16:46
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…