NOAPTEA MINŢII: UN POLIŢIST LOCAL A REFUZAT PRIMIREA UNUI PORTMONEU PIERDUT

Aproape o oră de aşteptare, ca să predea unor poliţişti un portofel pe care l-au găsit pe stradă! Atât au stat doi oameni, soţ şi soţie, în faţa biroului de poliţie din piaţa centrală a oraşului, după ce au sunat la un număr de telefon şi au solicitat un poliţist căruia să-i predea obiectul găsit. Absurd este că după zeci de minute de aşteptare, primul poliţist local sosit la post le-a spus că el nu are atribuţii să preia portmoneul şi i-a trimis la poliţia municipiului. Fără să ţină cont dacă omenii aveau sau nu timp ori nu aveau cu ce să ajungă la poliţie! Povestea s-a terminat până la urmă fericit pentru că, ajutaţi de işti, găsitorii au dat de proprietara portofelului şi i l-au înapoiat, fără să mai fie nevoie de poliţişti.

Bărbatul, din Drobeta-Turnu-Severin şi soţia sa mergeau pe stradă, când pe un coş de gunoi au găsit portofelul. De bună-credinţă, oamenii l-au luat şi au mers cu el direct la postul de poliţie din Piaţa Mircea, în apropierea căreia se aflau. Numai că, surpriză, aici au găsit uşa închisă. Au sunat la un număr de telefon, la poliţie, şi au anunţat că vor să predea obiectul găsit. Li s-a spus să aştepte că va veni o patrulă şi au aşteptat. Cinci, zece, douăzeci de minute, dar aşteptarea continua. Au trecut chiar şi 40 de minute şi patrula se lăsa aşteptată.

„Mergeam la maşină şi am găsit pe coşul de gunoi un portmoneu. L-am deschis, am văzut că sunt bani, mai multe carduri şi am venit la poliţie. La birou, aici, nu era nimeni şi am sunat la poliţie şi ne-a răspuns de acolo o domnişoară şi ne-a spus că imediat trimite un echipaj, dar nu a venit nimeni”, a declarat bărbatul care a găsit portofelul.

Povestea este continuată de soţia sa şi mai nemulţumită de situaţie: „De trei sferturi de oră suntem aici, am anunţat şi au spus că trimit un echipaj, dar nu au venit. Nu mai stăm, îl aruncăm pe geam şi plecăm (n.n. uşa biroului de poliţie era închisă, cu geamul deschis), că nu mai stăm atât de mult că nu are rost! Pentru ce să-mi pierd eu timpul liber pentru dânşii, care au obligaţia să stea aci? Sunt din banii noştri plătiţi şi ar trebui să ne ajute, să ne păzească, dar cine ne apără? Sunt foarte supărată că nu răspund la interesul populaţiei”.

„Nu mă ocup eu de portofele pierdute”

Absurdul situaţiei s-a consumat însă după aproape o oră de aşteptare. În sfârşit, la biroul respectiv a ajuns un poliţist local. Fericit, bărbatul s-a dus să predea portofelul, numai că surpriză! Cum s-a dus aşa s-a întors, pentru că omul legii i-a explicat că el nu are atribuţii să preia obiectul şi l-a trimis la Poliţia Municipiului Drobeta-Turnu-Severin. Imaginaţi-vă, oameni buni ce indivizi plăteşte Primăria acestui oraş, din banii noştrii, ai tuturor! Un om de bună-credinţă, se prezintă în faţa unui poliţist local, cu un portofel pierdut şi în loc să facă toate demersurile ca acel obiect să ajungă unde trebuie, adică la cei competenţi să rezolve această problemă, el îi spune nonşalant în faţă că nu are atribuţii şi îl trimite la poliţia municipiului. După orice logică, un om al legii nu cred că ar trebui să procedeze în acest fel! Şi totuşi, acest bărbat a plecat pe uşă scârbit că un gest al său a fost tratat cu o asemenea indiferenţă. „Mi-a spus să mă duc la municipiu, acolo (n.n. Poliţia Municipiului) că el nu se ocupă de aşa ceva! Este extraordinar ce se întâmplă”! a exclamat nemulţumit bărbatul.

Proprietara portmoneului, găsită de iștiişti

Din fericire, femeia care şi-a pierdut portofelul era din comuna Brezniţa de Ocol. Unul dintre işti i-a cunoscut soţul şi l-a sunat, iar în câteva minute, femeia, aflată în apropiere, a venit în Piaţa Mircea. Între timp, la birolul de poliţie al pieţei au mai ajuns doi poliţişti, unul de la municipiu şi încă unul local. În prezenţa acestora bărbatul a predat portofelul femeii, care i-a mulţumit. Omul a recunoscut, însă, că a doua oară se va gândi dacă va mai pune mâna pe un obiect pierdut, în condiţiile indiferenţei totale cu care a fost tratat gestul său, chiar de către oamenii legii. „Mi-au spus că trebuia să sun la 112, nu la poliţie, de asta nu au venit, că dacă am sunat la poliţie, parcă nu era acelaşi lucru. Vă spun sincer, poate sunt nervos acum, dar data viitoare nu mai pun mâna pe el”, a spus bărbatul. Cât despre proprietară, e a declarat: „Am găsit portofelul în perfectă stare, cu actele în el, erau şi banii, 25 de lei sunt mulţumită de domnul, sănătate să-i dea Dumnezeu”!

Așadar, femeia și-a recuperat portmoneul mai repede decât ar fi sperat, dar nu se poate spune cu largul concurs al polițiștilor, care cel puțin această situație, nu o pot trece la capitolul misiuni îndeplinite. Dacă despre cei de la Poliţia Municipiului se poate spune că sunt cam repetenţi la capitolul promptitudine, poliţiştii locali, prin atitudinea afişată în acest caz, şi-au dat, încă o dată dovada indiferenţei şi a lipsei de respect, faţă de cei care îi plătesc. Sunt foarte prompţi când vine vorba de ridicatul maşinilor de pe stradă, pentru că aduc profituri primăriei şi în buzunarele cine mai ştie cui, (este foarte interesant cine deţine autospeciala cu care sunt ridicate autoturismele) deşi în oraşul acesta parcările lipsesc cu desăvârşire şi mai sunt foarte prezenţi când vine vorba să amendeze biete ţărănci care vin la piaţă să vândă o legătură de leuştean sau doi litri de lapte, pentru că după ce au muncit o viaţă la CAP, statul le-a dat o pensie de mizerie şi sunt astfel nevoite să muncească până închid ochii.

Pentru ei nu contează că au mâinile crăpate de la sapă şi nici tâmplele albite de necazuri şi arse de soare, pentru indivizii ăştia pe care nu-i interesează portmoneele pierdute, evaziunea fiscală începe de la aceşti bieţi oameni. Uneori cred că aceste biete ţărănci sunt singurele pe care au tupeul să le amendeze şi astfel se cred şi ei oameni ai legii!

Citit 2546 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 00:40
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…