ÎNCEP LUCRĂRILE DE MODERNIZARE / REABILITARE PE DRUMURILE JUDEȚENE CUPRINSE ÎNTRE DN 56A - PUNGHINA - OPRIȘOR - BĂLĂCIȚA, ÎN CADRUL PROIECTULUI DE 112 KM.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractele de execuție pentru lucrările de modernizare/reabilitare a drumurilor județene 563 și 561A care tranzitează localitățile: Punghina, Drincea, Oprișor și Bălăcița. Este vorba despre contracte ale loturilor 2 și 3 ce fac parte din cei 112 kilometri drumuri județene ce se reabilitează sau se modernizează cu fonduri europene în cadrul celui mai important proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani în județul Mehedinți.

Astfel, arterele care intră în lucru în baza contractelor semnate astăzi sunt următoarele:

  • Lot 2.- DJ563: Intersecția cu DN 56A — Punghina — Oprișor (intersecția cu DJ 561 A)VALOARE: 26 207 582 lei cu TVA;

Pe lângă platforma drumului în lungime de 16,042 km, în contract sunt prevăzute realizarea a 94 legături cu drumurile laterale, 15 stații de autobuz (6 în Punghina, 2 în Drincea, 7 în Oprișor); peste 3,7 km trotuare și 369 accese la proprietăți. Totodată, se va realiza un pod nou la intrarea în Oprișor, se vor repara două poduri existente la intrarea în Punghina și se vor face reparații în cazul a 17 podețe aflate de-a lungul drumului.

  • Lot 3.- DJ 561 A: Oprișor (intersecția cu DJ563) Bălăcița (intersecția cu DJ 606) VALOARE: 18 414 565 lei cu TVA;

Contractul prevede realizarea lucrărilor de modernizare / reabilitare pe o distanță de 11,819 km, 37 legături cu drumurile laterale, realizarea a 7 stații de autobuz (3 în Oprișor și 4 în Bălăcița), realizarea trotuarelor pe o distanță de 600 metri, realizarea a 45 accese la proprietăți în comuna Bălăcița, precum și construirea a 3 podețe noi și reparații în cazul altui podeț existent.

Ambele contracte au termen de execuție de 24 luni.

„Dat fiind faptul că reabilitarea infrastructurii rutiere a fost prevăzută în strategia de dezvoltare a județului Mehedinți pe care personal, am propus-o, acest proiect care vizează cei 112 km drumuri județene este unul la care am pus mult suflet și mă bucur că îi pot anunța pe locuitorii județului că am ajuns la această fază în care, efectiv, se intră la lucru în teren. Nu a fost ușor să punem în linie dreaptă un proiect de o asemenea anvergură, dar mehedințenii aveau nevoie de o astfel de investiție”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Reamintim faptul că în urmă cu puțin timp, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor pe Lotul 5. În cazul Lotului 4 s-a emis deja ordinul de începere a lucrărilor, iar utilajele vor fi în teren începând cu data de 11 octombrie. În cazul Lotului 1 așteptăm soluționarea contestației depusă în instanță de unul dintre ofertanți.

Citit 328 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 11:10
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…