BAZINUL DE ÎNOT A PRIMIT FINANȚARE

VESTE BUNĂ PENTRU SEVERINENI! În cadrul Ședinței de Guvern de astăzi, Executivul a luat decizii importante pentru români și în special pentru județul Mehedinți. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin.

Investiția are o valoare de 12,3 milioane euro și este suportată în mare parte de Compania Națională de Investiții, la care se adaugă și o contribuție a Consiliului Județean Mehedinți.

„Am mers la Palatul Victoria astăzi și am purtat, înainte de ședința de Guvern, câteva discuții cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și membrii Executivului pentru a susține acest proiect de hotărâre important pentru județul Mehedinți. În prezent, obiectivul se află la Compania Națională de Investiții, iar decizia de finanțare are la bază în primul rând Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți, dorința Guvernului de a revitalizare a infrastructurii sportive locale și naționale, crearea condițiilor necesare practicării sporturilor de masă benefice pentru sănătate, dar și crearea premiselor pentru creșterea performanțelor românești la nivel internațional. În plus, împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Alin Chirilă, am făcut demersuri pentru obținerea finanțării necesare acestui obiectiv și pentru faptul că știm că locuitorii din Drobeta Turnu Severin și din județul Mehedinți au arătat că reabilitarea / modernizarea Bazinului de înot este principala investiție pe care și-o doresc implementată în orașul reședință de județ”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Conform proiectului, Bazinul de înot va avea, pe de o parte, spațiul modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare. Totodată, se vor face lucrări necesare creșterii performanței energetice a anvelopei clădirii. În urma investiției care se va face, Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin va fi unul care va corespunde organizării evenimentelor olimpice, acesta urmând să fie dotat cu toate echipamentele performante de monitorizare și măsurare a competițiilor.

„Îi mulțumesc doamnei premier Viorica Dăncilă, domnilor vicepremieri Daniel Suciu și Mihai Fifor, domnului ministru Eugen Teodorovici și secretarilor de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Adrian Ionuț Gâdea și Alin Chirilă pentru susținerea acestui proiect! Este o dovadă că Guvernul PSD se îndreaptă către dorințele oamenilor, iar mehedințenii apreciază din plin măsurile luate pentru ei!”, a mai declarat Aladin Georgescu.

Citit 264 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 11:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…