CONTRACTUL DE FINANȚARE SEMNAT PENTRU AMBULATORIUL PNEUMOLOGIE I ȘI II

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriului Secţiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, cu o valoare de 20,7 milioane lei și presupune consolidarea și eficientizarea energetică a clădirilor c1 + c2, dar și dotarea cu echipamente în valoare de peste 58.000 euro.

„Când am pus pe lista de investiții acest obiectiv, am avut în vedere necesitatea recompartimentării spațiilor existente și suplimentarea spațiului cu alte trei corpuri prin care să se asigure circuitele medicale conform standardelor în vigoare. Este cel de-al cincilea contract de finanțare cu fonduri europene pentru infrastructura de sănătate din județul Mehedinți și cel cu numărul 500 al Agenției de Dezvoltare S-V Oltenia. Îmi doresc să implementăm toate proiectele contractate pentru infrastructura de sănătate, chiar dacă ele necesită eforturi financiare considerabile din partea Consiliului Județean pentru cofinanțare, tocmai pentru că vreau ca mehedințenii să beneficieze de condiții foarte bune de tratament în sistemul de sănătate județean. Îi mulțumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, pentru susținerea proiectelor județului Mehedinți și pentru sprijinul acordat în implementarea lor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La finalul investiției, unitatea va fi autorizată să funcționeze cu 69 de paturi, astfel încât, timpul de reacție pentru cazurile grave să scadă, iar rata internărilor acute în spital să se micșoreze.

Conform informațiilor Agenției de Dezvoltare Regională S-V Oltenia, județul Mehedinți este pe primul loc în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, la nivel regional, având în momentul de față, 15 contracte semnate, în valoare totală de 107 milioane euro.

Citit 605 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 12:18
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…