A fost semnat contractual de proiectare și execuție pentru drumul județean 671E, între Nadanova (intersecția cu DJ 670) și Isverna (intersecția cu DC 50). Este practic ultimul tronson de drum județean din zona de nord, rămas neasfaltat până în prezent, iar după realizarea lucrării, întreaga infrastructură din această zonă poate fi considerate modernizată. Este vorba de peste 6 kilometri și de o valoare de circa 7 milioane de lei.

Continuă modernizarea infrastructurii rutiere din zona de nord a județului Mehedinți, iar în acest moment s-a ajuns la proiectarea și execuția unltimului tronson de drum. Porțiunea de 6,1 kilometri dintre Nadanova și Isverna este, practic, ultimul tronson de drum județean din nordul județului Mehedinți care nu fusese încă asfaltat. Întreaga lucrare face parte dintr-un proiect de finanțare cu fonduri europene, iar tronsonul Nadanova – Izverna face parte din DJ 671E. Astăzi a fost semnat contractual de proiectare și execuție, cu o valoare de aproape 6 milioane de lei. Drumul este prevăzut cu racorduri laterale și 18 podețe, precum și cu rigole laterale și parapete de protecție. Durata de execuție prevăzută în contract este de 11 luni.

„Vă mărturisesc faptul că, în 2016, odată cu preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, mi-am propus modernizarea tuturor sectoarelor de drum județean care nu au fost niciodată asfaltate sau acelora unde asfaltul a fost distrus. Pentru legătura municipiului Drobeta Turnu Severin cu zona mirifică, încărcată de obiective turistice, lucrurile stau foarte bine în prezent. Astfel, am semnat contractul de proiectare și execuție pe sectorul Dîlbocița Firizu-Cerna Vârf, unde au început deja, lucrările de asfaltare pe un tronson de 18 kilometri, și de asemenea, am semnat contractarea lucrărilor pe tronsonul Crăguiești- Ilovăț – Studina – Șovarna-Ilovăt- Rudina pe o lungime de 12 kilometri. Astăzi intră în linie dreaptă și ultimul tronson, de 6,1 kilometri”, a transmis joi, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Pe de altă parte, alte două tronsoane de drum județean se vor asfalta, tot pe fonduri europene. Este vorba despre asfaltarea DJ 607C, pe sectorul Ilovița - Podeni-Malarișca-Balta și despre DJ 670, Malovăț – Marga, tronsoane care închid cercul cercul drumurilor județene către zona de nord a Mehedințiului, ambele fiind în procedură de achiziție pentru proiectare.

Citit 2164 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…