MODERNIZAREA CLĂDIRII PRINCIPALE A SPITALULUI JUDEȚEAN VA PRIMI FINANȚARE

RĂSPUNS ÎNCURAJATOR PENTRU JUDEȚUL MEHEDINȚI, DE LA MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE (MDRAP): „In perioada imediat următoare, vom semna contractul de finanțare pentru modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și directorul executiv al Direcției Îanagementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism, din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, Silvia Trancă, au participat, zilele trecute, la reuniunea Comitetului de monitorizare a Programului Operațional Regional 2014 – 2020, un program ale cărui oportunități de finanțare au fost benefice pentru județul Mehedinți, astfel că, prin proiectele derulate de Consiliul Județean Mehedinți, s-au atras peste o sută de milioane euro.

„În cadrul intervenției pe care am avut-o, am abordat situația cererii de finanțare depusă de Consiliul Județean Mehedinți pentru proiectul ”Modernizare/recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” și care a fost inițial, pusă pe lista de rezervă. Le-am explicat reprezentanților Autorității de Management importanța finanțării cu fonduri europene a acestui proiect și ne-am asumat chiar introducerea unei clauze conform căreia UAT Județul Mehedinți să suporte diferența de 20,64% din alocarea apelului de proiecte, cu decontarea ulterioară a acestora de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Punctul meu de vedere a fost susținut de către doamna director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu și îi mulțumesc pentru acest lucru. În aceste condiții, reprezentanții MDRAP au acceptat soluția noastră, iar răspunsul final a fost unul încurajator astfel că, în perioada imediat următoare, vom semna contractul de finanțare pentru modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

A fost o întrunire care s-a desfășurat la Pitești și la care au participat conducerile Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, reprezentanți ai Autorității de Management, președinți de Consilii Județene și autorități direct interesate de implementarea Programului Operațional Regional. Evenimentul a fost organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și pe lângă raportul anual și stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, s-au adus în discuție aspecte importante pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.

Citit 2057 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 15:38
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…