Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean care a avut loc astăzi s-au aflat mai multe proiecte care au vizat măsuri necesare în vederea implementării proiectelor cu finanțare europeană pe care administrația județeană le are, dar și o rectificare bugetară importantă.

Prin intermediul rectificării bugetare aprobate, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a supus spre aprobare intrarea în bugetul județului a sumei de 13 milioane de lei, bani alocați de Ministerul Sănătății Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Suma este cea mai importantă primită în ultimii mulți ani și este destinată achiziției de aparatură medicală.

„Pe de altă parte, tot la capitolul sănătate, am aprobat ultimele hotărâri pentru proiectele care se referă la modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriilor Secțiilor Pneumologie și Boli Infecțioase, după ce acestea au fost aprobate pentru finanțare de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional. Pe lângă cota de cofinanțare a acestor proiecte, Consiliul Județean Mehedinți acoperă cheltuielile neeligibile în valoare de 14,5 milioane lei. În perioada imediat următoare vom semna și contractele de finanțare. Nu în ultimul rând, pentru proiectul care vizează modernizarea a 27,8 kilometri de drum județean, pe tronsonul Drumul European 70 – Drobeta Turnu Severin – Cerneți, Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria, a fost nevoie să completăm bugetul cu suma de 4,2 milioane euro. Le mulțumesc colegilor consilieri pentru susținerea proiectelor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Toate proiectele au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

Citit 1114 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…