AU VRUT CURSURI DE PERFECȚIONARE, DAR MAI AȘTEAPTĂ!

Consilierii locali severineni nu vor avea parte, cel puțin deocamdată, de celebrele și mult doritele cursuri de perfecționare din vacanța de vară. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi un proiect ce părea destul de sensibil și deopotrivă controversat.

Un proiect de hotărâre ce se anunța generator de animozități majore a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Este vorba de participarea consilierilor locali la cursuri de perfecționare pe anul în curs. Anual, mii de aleși locali din întreaga țară se perfecționează, în special, pe Litoralul Mării Negre, stârnind controverse și zeci de discuții printre cetățeni. Controversele sunt generate, în special, nu de faptul că se fac acele cursuri, ci folosirea acestui pretext pentru petrecerea unui concediu pe bani publici. Intuind posibile tensiuni, consilierii locali au decis înaintea ședinței să admită cu toții retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Dincolo de faptul că aleșii locali ai municipiului nostru și-au făcut un obicei sănătos din a discuta cu mare atenție toate punctele de pe ordinea de zi, pentru ca acolo unde sunt divergențe să le rezolve amiabil, primarul municipiului spune că a considerat că domnii consilieri sunt deja perfecționați. De aceea nu mai au nevoie de cursuri de perfecționare.

„S-a considerat că domnii consilieri sunt bine pregătiți în acest moment și că nu mai este nevoie să îi pregătim în plus. Era o discuție purtată la nivelul întregii coloraturi politice, inclusiv consilierii liberali erau, inițial, de acord. După aceea, am înteles că nu vor să mai meargă. Eu am înțeles. Nu mă deranjează că am retras proiectul de pe ordinea de zi, fiindcă primăria va avea o cheltuială mai puțin", a precizat primarul Severinului, Marius Screciu (PSD).

La rândul său, viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan (PNL) a declarat: „Această decizie, de a scoate de pe ordinea de zi proiectul, a inițiatorului, a primarului, vine ca urmare a faptului că, în cursul zilei de ieri, am avut o discuție și i-am comunicat că grupul consilierilor liberali nu susține un asemenea demers: acela de a aproba deplasarea consilierilor libeali, pentru a efectua cursuri de perfecționare".

Anul precedent, cursurile de perfecționare a consilierilor județeni au fost cele care au reușit să stârnească un ditamai scandalul, după s-au efectuat în mai multe stațiuni de top de pe litoralul românesc. Totuși, trebuie știut că, în ciuda costurilor aferente, decontate de la bugetele locale, astfel de cursuri sunt perfect legale și de cele mai multe ori utile.

Citit 1150 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 21:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…