Proiectele depuse de Consiliul Județean Mehedinți pentru modenizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriilor Secțiilor Boli Infecțioase și Pneumologie I și II ale Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin au primit finanțare cu fonduri europene pe Programul Operațional Regional. (vezi ce spune președintele Consiliului Județean - VIDEO sus)

Anunțul a fost făcut joi, 23 mai 2019, de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul unei conferințe de presă. „Vestea a venit la sfârșitul săptămânii trecute și nu poate decât să mă bucure și să îmi dea speranța că ceea ce am gândit la întocmirea acestor proiecte se va împlini, în sensul că mehedințenii vor avea o infrastructură de sănătate complet modenizată, la finalul implementării tuturor investițiilor pe care le avem. Avem în momentul de față cinci proiecte pentru infrastructura de sănătate admise pentru finanțare, în perioada următoare urmând, în cazul a trei dintre ele, să demareze procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. Pentru cele două proiecte admise acum, vom semna contractele de finanțare în cursul săptămânilor viitoare. Am încredere că și cel de-al șaselea proiect depus, pentru eficientizarea energetică, recompartimentarea și modernizarea unității centrale a Spitalului Județean va fi admis în cursul săptămânilor viitoare. Trebuie spus că aceste proiecte au o valoare totală de 133 milioane lei, iar cofinanțarea și cheltuielile neeligibile implică un efort deosebit din partea Consiliului Județean Mehedinți pe care îl facem din dorința de a asigura mehedințenilor un sistem de sănătate la standarde europene, iar personalului medical, condiții bune de lucru”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Cota de cofinanțare a Consiliului Județean Mehedinți este de puțin peste 2 milioane lei, în timp ce valoarea cheltuielilor neeligibile, asigurată tot de Consiliul Județean este de 32 milioane lei.

APARATURĂ MEDICALĂ ÎN VALOARE DE 13 MILIOANE LEI, DIN FONDURI GUVERNAMENTALE, PENTRU JUDEȚUL MEHEDINȚI

Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin suma de 13 milioane lei, pentru achiziția de aparatură și echipamente. 

„Este cel mai mare sprijin pe care îl dă Guvernul Spitalului Județean, cum de altfel, a dat întregului sistem de sănătate anul acesta, întrucât acest domeniu a primit cel mai mare buget din 1990 până în prezent, prin Legea Bugetului de Stat. Iată, că pe lângă creșterile substanțiale de salarii pentru medici și personalul medical pe care le-a operat Guvernul, s-a luat în calcul și necesitatea dotării unităților”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Detalii despre proiectele pentru infrastructura de sănătate, puteți consulta în fișierele atașate.

 

Citit 1334 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…