BAIA DE ARAMĂ VA FI DECLARATĂ STAȚIUNE TURISTICĂ

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a onorat invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, de a participa la inaugurarea iluminatului arhitectural pe Clisura Dunării, la cea mai mare sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Înainte de evenimentul care s-a desfășurat începând cu ora 21.00, oficialii au mers în zona în care se va construi complexul turistic de agrement, în Baia de Aramă.

„Consider că implementarea acestui proiect deschide turiștilor toată zona de nord a județului Mehedinți. Pentru acest obiectiv, cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, s-au realizat utilitățile în zona respectivă. În urma discuțiilor purtate cu domnul ministru al Turismului am primit promisiunea că în următoarele două luni se fac demersuri pentru ca Baia de Aramă să fie declarată stațiune turistică pentru ca mai apoi, complexul turistic să primească finanțare în baza masterplanului pe turism. Îi mulțumesc domnului ministru al Turismului pentru susținerea acestui proiect pentru județul Mehedinți”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La Baia de Aramă, autoritățile locale vor să dezvolte un complex turistic care se întinde pe 21 de hectare, cu patru pârtii de schi cu baza sintetică, cu două lacuri de acumulare pentru zăpadă artificială. De asemenea, vor fi construite și o sanie de vară, un teleschi și o telegondolă, dar și un centru Spa cu piscine interioare și exterioare cu apă încălzită. Complexul turistic din Baia de Aramă are o valoare de 16 milioane de euro.

„La invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, am ajuns la Baia de Aramă, unde am văzut zona în care ar urma să se dezvolte un complex turistic. Este un proiect ambițios, dar realizabil și Ministerul Turismului ar putea finanța acest proiect în proporție de 85%. Procedurile pentru ca Baia de Aramă să fie recunoscută ca stațiune turistică au fost demarate, așadar acest proiect poate intra în Masterplanul de investiții viitoare al Ministerului Turismului", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Vizita de lucru a continuat și în stațiunea balneară Bala, o zonă cu potențial turistic mai ales pentru turiștii care își doresc tratamente terapeutice naturale. Proiectele de dezvoltare turistică din stațiunile balneo pot fi finanțate în proporție de 90% de către Ministerul Turismului, după ce legislația a fost modificată anul trecut.

Citit 1035 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2019 13:17
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…