ÎNCEP LUCRĂRILE DE MODERNIZARE PE DRUMUL DINTRE SLAȘOMA ȘI PETRA

La începutul acestei săptămâni s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean 563 A, pe tronsonul de aproximativ șase kilometri cuprins între localitățile Slașoma - comuna Pădina și Petra (intersecția cu DC 91) - comuna Bîcleș.

Drumul face parte din proiectul „Îmbunătățirea conectivității în zona de est a județului Mehedinți”, finanțat cu fonduri europene în valoare de 7,4 milioane lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a arătat că obiectivul completează demersurile începute în anul 2016 când o porțiune a drumul a fost deja modernizată.

„În anul 2016 am reușit să asfaltăm porțiunea de 2,2 km de la intersecția cu DJ 606 până la Petra, iar acum continuăm modernizarea până la intersecția cu DC91, aceasta fiind o porțiune care pune mari probleme șoferilor în trafic.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Se vor turna două straturi de mixtură asfaltică, se vor demola și reconstrui două poduri peste râul Ogașul lui Varcan - localitatea Slașoma și peste râul Drăgoaicea - localitatea Petra și se vor reabilita 31 podețe transversale și laterale care prezintă un grad ridicat de uzură. De asemenea, se vor asfalta cu aceeași structură rutieră ca și drumul județean, 21 drumuri laterale pe o distanță de 25 metri. Totodată, se vor face șanțuri din beton și pământ pentru scurgerea apelor, sprijiniri de maluri și consolidări.

Lucrările vor dura șase luni, astfel că la în luna noiembrie drumul va fi complet modernizat.

Citit 1881 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2019 22:41
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…