PROIECT PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN MEHEDINȚI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și directorul SECOM S.A., Dorin Lețea au avut marți, 26 martie 2019, o întâlnire de lucru la sediul Primăriei Drobeta Turnu Severin cu reprezentanții Autorității de Management (AM) pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014–2020.

Discuțiile cu directorul general adjunct al Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chițescu și Cristian Mărișteanu, director adjunct în cadrul aceleiași structuri, au vizat proiectul implementat de SECOM S.A. care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mehedinți. Scopul întâlnirii l-a constituit dezbaterea aspectelor legate de stadiul pregătirii proiectului.

„Vizita reprezentanților AM POIM constituie un excelent prilej pentru trecerea în revistă a stadiului proiectelor finanțate în județul Mehedinți, din fonduri neramburasabile, în perioada actuală de programare, precum și fixarea unor repere pe termen scurt și mediu pentru a răspunde provocărilor identificate la nivel local în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județ. Astfel, pentru clarificarea modului de definire a aglomerărilor vizate în proiect s-a organizat o vizită la fața locului împreună cu experții Băncii Europene de Investiții. În consecință, vă asigurăm de întreg suportul AM POIM în procesul de pregătire și implementare a proiectelor promovate în județul Mehedinți”, a declarat directorul general adjunct din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chițescu.

Proiectul pregătit de SECOM are o valoare de peste 70 milioane euro care reprezintă, prin investițiile propuse, o oportunitate pentru dezvoltarea județului și îmbunătățirea condițiilor de viață a mehedințenilor.

„Este un proiect foarte important pentru locuitorii județului Mehedinți, prin care operatorul de apă și canal are în vedere creșterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei. Mulțumim reprezentanților Autorității de Management pentru disponibilitatea de a sprijini implementarea acestui proiect în județul Mehedinți și am încredere că discuția de astăzi a fost una constructivă”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014–2020 a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare a României, fiind al doilea program ca mărime din Uniunea Europeană, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu și energie.

Citit 2133 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2019 09:46
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…