FONDURI EUROPENE PENTRU TREI GRĂDINIȚE LA ȘIMIAN ȘI BUTOIEȘTI (vezi cum vor arăta!)

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a participat marți, 12 martie 2019, la Craiova, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea a trei contracte de finanțare pe Programul Operațional Regional, în valoare de 9,5 milioane lei, pentru construirea și dotarea a trei grădinițe în județul Mehedinți.

În localitatea Șimian se va construi o unitate de învățământ cu program normal, pentru grupele mică, mijlocie și mare, care va fi frecventată de peste 120 de copii, din localitatea Cerneți, proiectul având o valoare de 4,5 milioane lei și o alta similară în satul Șimian, cu o valoare de 4,1 milioane lei. În localitatea Butoiești se va construi, de asemenea, o grădiniță cu o grupă, obiectivul având o valoare de 900 000 lei.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a profitat de vizita la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a stabili și detaliile legate de semnarea în perioada imediat următoare a contractelor de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea DJ 670, Malovăț – Marga (21,350 km) și a DJ 607C, DN6-Ilovița-Podeni-Malarișca-Balta (37,157 km), pe componenta SUERD a Programului Operațional Regional, proiecte depuse de Consiliul Județean Mehedinți și admise pentru finanțare.

„Educația este pâinea sufletului, este calea spre viitor, iar rolul autorităților locale este decisiv în asigurarea condițiilor conforme pentru desfășurarea activității educaționale a copiilor. Cu acest gând am participat, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea de către domnul primar Constantin Trușcă a două contracte de finanțare în valoare totală de 8,6 milioane lei pentru construirea de grădinițe, atât în localitatea Șimian, cât și în localitatea Cerneți. Și domnul primar Gheorghe Sălceanu din comuna Butoiești a profitat de oportunitatea de a atrage fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a semnat astăzi contractul de finanțare pentru construirea unei grădinițe în localitate. Mă bucur că prin aceste proiecte, crește gradul de absorbție a fondurilor europene în județul Mehedinți, aflându-ne în acest moment pe primul loc în Regiunea Olteniei”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 925 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 14:37
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…