Spitalul din Strehaia a primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Primarul orașului, Ioan Giura, a semnat contractul la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a secretarului de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alin Chirilă și a deputatului Vlad Bontea.

Contractul pentru obiectivul „Reabilitare și dotare Spitalul Orășenesc Strehaia, județul Mehedinți” are o valoare de peste 14 milioane lei. Spitalul din Strehaia un obiectiv deosebit de important pentru locuitorii din Strehaia, localitățile arondate, dar și pentru cei din comunele învecinate, cu toții având șansa la un sistem de sănătate eficient și în cele mai bune condiții, după implementarea acestui proiect. Redeschiderea unității, după ce a fost închisă în 2011, este o prioritate a primarului Ioan Giura, iar la nivel județean, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a sprijinit cu tot ce s-a putut acest demers.

Pentru Spitalul din Strehaia, Ministerul Sănătății a aprobat deja, funcționarea unei unități de spitalizare zi cu 20 de paturi pentru specializările chirurgie, pediatrie, ginecologie și interne, iar pentru spitalizare continuă au fost arobate 45 paturi (25 paturi - boli cronice; 20 paturi - pediatrie). Totodată, Spitalul din Strehaia va avea laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, unitate de sterilizare și o subunitate de primiri urgențe dotată cu aparatură la cele mai înalte standarde.

Citit 1582 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 17:02
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…