Procedura de concesionare a serviciului public de salubrizare și operare a celor patru stații zonale, din Orșova, Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare a fost multă vreme considerată ca întârziată și cu un potențial crescut de a genera probleme la nivel european. Consiliul Județean Mehedinți anunță, însă, deschiderea procedurii și publicarea anunțului în sistemul electronic de achiziții publice. Operatorii economici în domeniu pot depune ofertele până în data de 21 noiembrie 2018.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus urgentarea procedurilor de achiziție, considerând că sistemul integrat al deșeurilor implementat la nivelul județului Mehedinți, cu fonduri europene, trebuie pus în funcțiune cât mai curând, în vederea creșterii calității vieții, menținerea unui mediu cât mai curat și dezvoltarea durabilă a întregii societăți.

„Utilizarea sistemului integrat de gestionare a deșeurilor la nivelul județului Mehedinți este una din prioritățile Consiliului Județean Mehedinți, în vederea alinierii la standardele europene din domeniu, iar în acest sens, facem pași siguri spre practicile moderne de colectare, selectare și reciclare. Sistemul integrat al deșeurilor contribuie la conservarea resurselor naturale, creșterea calității vieții, menținerea unui mediu cât mai curat și dezvoltarea durabilă a întregii societăți, Astfel, după ce am semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare mecano-biologică din localitatea Malovăţ, în această perioadă, s-a deschis procedura de concesionare a serviciului public de salubrizare și operare a celor patru stații zonale, din Orșova, Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare. În acest sens, documentația a fost publicată pe sistemul electronic de achiziții publice, iar până în data de 21 noiembrie se așteaptă depunerea ofertelor de către operatorii de servicii.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

După achiziția acestor servicii, sistemul integrat implementat la nivelul județului Mehedinți va fi complet funcțional. Operatorii economici vor avea în concesiune serviciile de colectare selectivă, vor administra stațiile de transfer zonale și depozitele neconforme închise, vor asigura transportul separat al deșeurilor de la unitățile administrativ teritoriale către cele patru stații de transfer, unde vor fi introduse în press-containere în funcție de natura lor, în vederea reciclării și reducerii cantității de deșeuri.

Parte din deșeuri, mai exact, cele biodegradabile vor fi duse la stația TMB (Malovăț), fracția uscată (plastic, hârtie, sticlă, etc...) va fi transportată la stația de sortare (Malovăț), astfel încât să se reducă la minimum cantitatea de gunoi.

Citit 4589 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 00:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…