PICIORUL PODULUI MAI AȘTEAPTĂ

Situația vestigiilor Piciorului Podului construit de Apollodor din Damasc este departe de a se limpezi. Totul este în acest moment la stadiul de consultanță. Un document publicat de senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, relevă că pe fir a intrat și Institutul Național al Patrimoniului, care discută, analizează variante și oferă consultanță Consiliului Județean Mehedinți.

Despre Piciorul Podului rămas mărturie a pătrunderii latinității în spațiul dacic, se vorbește tot mai puțin. Scos din amplul proiect privind „Reabilitarea Muzeului Regiunii Porților de Fier și valorificarea lui ca produs turistic”, piciorul rămas din mărețul pod peste Dunăre, ridicat în urmă cu două milenii, mai are de așteptat până îi va veni rândul să fie pus în valoare. Despre situația delicată de acolo nu prea vorbește nimeni. Niciun parlamentar mehedințean nu caută să descopere adevărul sau măcar motivele pentru care nu se mai lucrează la monumental istoric. O face, însă, un parlamentar de Timiș! Senatorul USR Nicu Fălcoi, a solicitat informații de la Institutul Național al Patrimoniului și, după două luni de așteptare, le-a primit. Informațiile, făcute publice, relevă o situație complicate, din care putem înțelege doar că e nevoie de multe consultări, studii, discuții și analize.

Așadar, rămâne să așteptăm răbdători până când discuțiile, analizele, rapoartele și studiile interminabile să capese un sens și mai ales o direcție clară. Abia după aceea se va trece la treabă. Vestigiul mai are de așteptat, dar nici asta nu ar fi o problemă pentru că, oricum, așteaptă de aproape 2.000 de ani.

Citit 2376 ori Ultima modificare Marți, 11 Septembrie 2018 15:21
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…