Mai multe străzi din Drobeta Turnu Severin vor fi asfaltate cu banii proveniți dintr-un împrumut contractat de Primăria municipiului de la CEC BANK. Este vorba de o sumă de 6 milioane de euro, din care se vor asfalta un număr de 28 de străzi, 11 dintre acestea pentru prima oară. Municipalitatea a primit aprobare pebntru a se împrumuta, având un grad de îndatorare foarte mic.

Campania de asfaltare a străzilor din municipiul Drobeta Turnu Severin va continua în următorii doi ani, într-un ritm accelerat. Municipalitatea din Severin are mai multe proiecte de reabilitare a infrastructurii stradale, atât pe fonduri europene, cât și pe PNDL. Pentru că fondurile proprii sau provenite din proiecte nu au fost suficiente, Primăria Severin a contractat un împrumut în valoare de 6 milioane de euro, de la CEC BANK. Cu acești bani se vor reabilita un număr de 11 străzi, iar alte 17 străzi vor fi asfaltate pentru prima oară. Pe lista străzilor care vor vedea primul asfalt se află foarte multe din zona rezidențială nouă, denumită generic „Cartierul Tinerilor”, iar printre străzile reabilitate se numără câteva din zona centrală a urbei. Proiectele vor fi începute în anul 2019, iar lucrările de asfaltare vor fi gata în anul 2020.

Străzile care intră în reabilitare sunt următoarele: SERPENTINA ROȘIORI; BULEVARDUL DUNĂRII; WALTER MĂRĂCINEANU; CICERO; THEODOR COSTESCU; I. G. BIBICESCU; NICOLAE BĂLCESCU; PORTULUI; BĂILE ROMANE; TOPOLNIȚEI; BULEVARDUL GĂRII.

Străzile care vor fi asfaltate pentru prima oară sunt următoarele: ALBĂSTRELELOR; MARINEI; BRÂNDUȘELOR; DALIEI; FREZIEI; ORHIDEEI; ROȘIORI; GORUNULUI; IASOMIEI; LOTUSULUI; MACULUI; BALADEI; CURCUBEULUI; MESTEACĂNULUI; STEJARULUI; CIBINULUI; LINIȘTII.

„Comisia de aprobare a împrumuturilor din cadrul Ministerului Finanțelor ne-a dat posibilitatea să împrumutăm 6 milioane de euro, doar pentru asfaltarea străzilor. Cele două proiecte vor fi începute anul viitor și terminate în anul 2020. Oamenii trebuie să știe de la noi care e nivelul de așteptare”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

În prealabil, pe aceste străzi vor fi realizate toate lucrările de racordare a utilităților, iar abia după ce vor fi gata aceste lucrări se va face asfaltarea propriuzisă. După asfaltare, timp de 5 ani nu se va mai putea intervene în niciun fel pe aceste artere.

Citit 2433 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2018 23:56
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…