TROTINETELE ELECTRICE, LUATE LA OCHI DE POLIȚIE

Trotinetele și mopede electrice, care au invadat străzile municipiului Drobeta Turnu Severin, devin un real pericol, atât pentru pietoni, cât și pentru traficul auto. Polițiștii mehedințeni caută soluții pentru reglementarea lor, mai ales că nu sunt prevăzute cu semnalizare, iar cei care le conduc nu știu nimic din regulile circulație pe drumurile publice.

Tot mai mulți severineni cumpără sau închiriază mopede și trotinete electrice. Cu acestea gonesc, mai ales seara, atât pe zonele pietonale și prin parcuri, cât și pe străzile cu trafic aglomerat. Nimeni nu și-a pus problema, însă, dacă aceste vehicule au nevoie de semnalizare, de conducători care să cunoască regulile de circulație și de reglementari clare privind înmatricularea lor. Dacă ajund să fie implicate în accidente, polițiștii ridică din umeri, pentru că nu au o lege care să le permită să aplice amenzi. Iar dacă conducătorul de trotinetă dispare de la locul accidentului, e aproape imposibil de găsit.

„Este un statut incert al acestor vehicule. Ar trebui făcută o verificare la R.A.R. pentru a vedea cărei categorie de vehicule se supun și în funcție de asta putem lua măsuri. Noi avem în plan chiar săptămâna aceasta și săptămâna viitoare să facem verificări la firmele care închiriază astfel de vehicule, dar îi vom verifica și pe cei care le conduc”, spune cms. șef Remus Lucian LUCA, inspectorul șef al I.P.J. Mehedinți.

Primarul Severinului, Marius Screciu, a luat primele măsuri împotriva iubitorilor de trotinete și a interzis accesul trotinetelor electrice în zonele pietonale, mai ales din cauza faptului că s-au înregistrat zeci de incidente.

„Primăria a retras autorizațiile de funcționare a celor care închiriau aceste trotinete pentru că nu și-au respectat condițiile din contract, acelea cu privire la interzicerea accesului în zonele pietonale. Nu au respectat nici condițiile de siguranță cum ar fi vesta reflectorizantă sau casca. Am înțeles că nu sunt nici mopede pentru că nu au număr de identificare, nu sunt nici biciclete pentru că au motor. Au însă un statut incert care ne pune în încurcătură și pe noi și poliția”, spune Screciu .

Ca să circule pe drumurile publice, un moped trebuie sa fie echipat cu instalaţie de frânare, sistem de avertizare sonoră, lumini şi plăcuţă cu numărul de înregistrare. Despre trotinete, însă, nu se știe ce trebuie respectat și nici dacă au voie sau nu să circule pe drumurile publice.

Citește și aici:

tele2drobeta.ro

realitateademehedinti.net

Citit 2402 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2018 15:30
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…