Municipalitatea din Severin și-a manifestat intenția de a prelua Bazinul Olimpic și a terenului aferent de la Ministerul Dezvoltării regionale, în domeniul public al municipiului. Este doar un prim pas către încercarea de a reabilita obiectivul de interes major pentru severineni. Consilierii locali și-au dat deocamdată acordul de principiu pentru preluare.

Bazinul Olimpic, cunoscut de severineni ca una dintre cele mai frecventate obiective sportive din anii comunismului, dar și multă vreme după aceea, se află astăzi într-o stare de degradare avansată, după ce a fost abandonat de Consiliul Județean și aruncat în păienjenișul investițional al Companiei Naționale de Investiții. Structura, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale nu are nici banii, dar nici interesul de a se apuca de reabilitarea celei mai populare arene sportive severinene. Acesta este și motivul pentru care un proiect inițiat de viceprimarul Daniel Cîrjan și susținut de toți consilierii municipali a fost astăzi adoptat în unanimitate. Proiectul prevede darea unui acord de principiu referitor la preluarea Bazinului Olimpic în domeniul public al municipiului și încercarea de a-l reabilita, după identificarea fondurilor necesare.

În opinia primarului Marius Screciu, demersul de preluare este unul logic, având în vedere că procedura de reabilitare a Bazinului Olimpic s-a tergiversat. Pe de altă parte, primarul mai spune că singura șansă ar fi ca tot Compania Națională de Investiții să finanțeze reabilitarea, deoarece pe banii municipalității este aproape imposibil.

Bazinul Olimpic al municipiului era pe vremuri mândria acestei urbe, iar aici aveau loc competiții de nivel național și internațional. Consiliul Județean l-a avut în administrare, dar după ce Aladin Georgeasu a preluat comanda Consiliului Județean, investiția a fost aruncată într-o zonă destul de gri, adică spre Compania Națională de Investiții, companie care nu prea are fonduri, dar nici interes să se apuce de treabă.

Citit 1864 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2018 12:17
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…