SERVICII FANTOMĂ, CU UTILAJE FANTOMĂ, LA ORȘOVA

Serviciile publice fantomatice înființate în directa subordine a municipalității din Orșova aveau nevoie, pentru conformitate, de utilaje fantomatice. Tocmai de aceea, timp de câteva zile în oraș a apărut o autogunoieră cu numere de Irlanda și cu însemnele unui service din județul Timiș. Toate bune și frumoase doar că, după câteva zile, „minunăția” a dispărut. Se pare că proprietarii au fugit de administrația locală din Orșova, ca dracul de tămâie!


Anunțat cu surle și trâmbițe, noul serviciu public de salubrizare, apă-canal și transport local, cu care municipalitatea ar fi dorit să facă salubrizare în Orșova, a dat-o în bară încă înainte de a funcționa legal. Utilajele închiriate aduse, după cum promitea primarul, de la Timișoara, au însemnat de fapt doar o amărâtă de auto-gunoieră, la mâna a treia, cu numere de Irlanda, luată de la un autoservice din Carani – Timiș. După ea urma să vină încă una la fel, dar și o măturătoare cu spălător, toate marca IVECO.

În jurul utilajului începuseră să roiască deja promisiunile și legendele, iar primarul Marius Stoica declara: „Dorim să avem servicii de calitate de aceea deja am semnat contracte cu o firmă din Timişoara care ne va pune la dispoziţie utilajele necesare deblocării acestei situaţii. Primul utilaj a ajuns deja a Orşova. După luni de zile în care m-am chinuit cu rezilierea contractului cu operatorul Floricola şi cu înfiinţarea acestui serviciu, în cele din urmă am reuşit să adoptăm hotărârile care ne mai lipseau pentru dosarul de licenţiere. În acest nou serviciu înfiinţat, urmează să mai facem şi angajări. Organigrama noului serviciu care va cuprinde şi salubritatea şi apa-canalul şi serviciul public de transport, prevede un număr de circa 30 de angajaţi. Avem nevoie de forţă de muncă pentru orşoveni. Repet, odată adoptate aceste hotărâri, serviciul poate funcţiona fără probleme. Cetăţenii vor plăti gunoiul la primărie, până când acest serviciu va avea un sediu al lui”.

Doar că toate aceste gogoși s-au dezumflat rapid, pentru că, pe de o parte noul serviciu nu poate funcționa din lipsă de licențiere ANRSC, iar pe de altă parte au existat de la început suspiciuni majore asupra provenienței utilajelor și a modului în care au ajuns ele la Orșova. Nu mai amintim faptul că noul serviciu nu poate funcționa legal sub nicio formă, deci poate fi considerat unul fantomă, pentru că există documente care atestă acest lucru. Și cum la un serviciu fantomă nu se poate lucra decât cu fantome, din fața Primăriei a dispărut auto-gunoiera mult lăudată. Surse care au dorit să își păstreze anonimatul din motive de siguranță personală ne-au declarat că firma din Timiș care furnizase auto-gunoiera cu care trebuiau momiți orșovenii ar fi sunat la Primărie și ar fi cerut urgent mașina înapoi, chiar imperativ. În aceste condiții, a fost trimis un șofer să ducă utilajul la destinație, mai exact la autoservice-ul din Carani. Șoferului în cauză i s-ar fi spus că mașina trebuie dusă la reparat.

Sursele noastre mai povestesc faptul că, odată ajuns acolo, șoferul și-ar fi luat și înjurăturile pe care proprietarii mașinii ar fi dorit să le transmită direct conducătorilor Primăriei din Orșova și i s-ar fi spus că firma nu dorește să facă afaceri cu fantome și nici cu perspectiva unor probleme penale. Desigur, nu mică a fost uimirea bietului om nevinovat.

Oameni detașați la angajator fantomă

Un alt aspect senzațional legat de noul serviciu fantomă de la Primăria Orșova, este cel referitor la personalul recrutat să lucreze aici. În prima fază se pare că un număr de 10 muncitori ar fi fost detașați, fără știrea lor, de la Primărie la serviciul fantomă, începând cu data de 1 iunie 2017. Când au aflat întâmplător acest lucru, oamenii s-au speriat și au dat fuga la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mehedinți, unde au făcut plângere. Cazul ar putea căpăta în zilele următoare conotații penale.

Întrebarea care se pune în acest moment și al cărei răspuns este înfiorător, este ce s-ar fi întâmplat dacă FLORICOLA nu ar fi ridicat gunoiul și orșovenii nevinovați ar fi stat după toate aceste mofturi ale unei municipalități infantile.

Citit 2715 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2017 06:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…