Coșmarul munților de gunoaie de la Orșova s-ar putea încheia în curând. Consiliul Local a votat darea în a forului legislativ local a serviciilor publice de salubrizare și apă-canal. Dacă noua structură din subordinea Primăriei va primi și licența de funcționare, atunci orșovenii vor putea scăpa de sub presiunea operatorului privat FLORICOLA care, pe fondul unui scandal cu primaru, refuză de aproape 6 luni să mai ridice gunoiul. La ședință au participat și zeci de orșoveni disperați de traiul în mijlocul focarului de infecție.


O ședință extraordinară a Consiliului Local Orșova, desfășurată astăzi după amiază, ar putea fi începutul deblocării unei situații fără precedent și tot mai greu de suportat de bieții orșoveni, cea a munților de gunoi care au împuțit urbea. Problema înființării unui serviciu public în subordinea Primăriei și rezilierea contractului cu operatorul privat FLORICOLA sunt principalele teme de discuție aflate pe masa autorităților locale, iar de rezolvarea lor depinde salvarea Orșovei de la a se transforma încet și sigur într-un focar de infecție. Primul pas spre detensionarea situației a fost făcut prin votul favorabil al consilierilor.

Desigur că ședința nu a fost una foarte liniștită, deoarece au foat și consilieri care au reamintit faptul că municipalitatea se află nu numai scufundată în gunoi, ci și într-un proces complicat cu operatorul FLORICOLA căriua Consiliul Local i-a reziliat contractele de conscesiune pentru salubritate și apă-canal. Secretarul municipiului a făcut apel la responsabilitate și luciditate.

Primarul Marius Stoica, cel care a inițiat proiectele de dare în a seviciilor către Consiliul Local și de bugetare a noii structuri spune că deja a făcut contractele pentru închirierea utilajelor și dacă lucrurile merg bine, în câteva zile, maxim o săptămână se va începe cu ridicarea gunoiului de pe domeniul public. Utilajele vor fi aduse de la Timișoara.

Noul serviciu propriu al Primăriei ar trebui să lucreze, potrivit studiilor realizate cu un preț mult mai mic decât cel practicat în prezent de operatorul privat. De asemenea, primarul susține că prețul conține chiar și acea intens contestată tază de depozitare.

Orșova zace de aproape o jumăătate de an scufundată în mizerie și în pragul izbucnirii unui real focar de infecție. Operatorul de salubritate refuză să ridice gunoiul deoarece nu îi convine prețul oferit de municipalitate. În aceste condiții înființarea unui serviciu propriu al municipalității ar putea scăpa municipiul de cel mai negru coșmar al său.

Citit 1730 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2017 19:06
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…