Dezastrul de la Orșova a devenit total, după ce aici nu se mai ridică gunoiul. Iar pentru ca tabloul dezastrului să fie și mai sinistru, operatorul privat de salubritate, firma afaceristului Constantin Popescu, amenință acum că va sista furnuizarea serviciilor de salubrizare și apă canal la Spitalul Municipal, pe motiv că managerul spitalului ar refuza să-și plătească datoriile. Asta în condițiile în care, bugetul spitalului a fost mutat la Zilele Orșovei, taman de către actualul manager, pe vremea când încă nu devenise șeful spitalului. Dacă se va întâmpla așa, există riscul ca pacienții să moară pe masa de operație.

La Orșova, e ca la nebuni! Cam așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, debandada care a pus stăpânire pe bietul și nefericitul municipiu mehedințean. După ce orașul s-a împuțit, datorită conflictului dintre municipalitate și operatorul privat de salubrizare, ultima ideea trăznită care i-a venit lui Constantin Popescu este aceea de a nu mai furniza apă Spitalului Municipal și de a nu mai ridica gunoiul de la unitatea sanitară. Într-un comunicat de presă, postat pe contul său de socializare, Popescu amenință spitalul cu stoparea furnizării serviciilor și executarea silită. Culmea, datoria pentru care operatorul riscă să ucidă pacienții pe masa de operație este de 16.000 de lei, după cum ne spune managerul Spitalului Municipal, Adrian Cican.

„Către Spitalul Municipal Orsova, Consiliul Local Orsova, Primarul Municipiului Orsova, prin refuzul repetat de către actualul Manager al Spitalului de a achita datoria către furnizorul de utilități, salubritate, apă-canal, suntem nevoiți să sistăm furnizarea acestor servicii, începând cu data de 09-05-2017, orele 10, și trecerea imediat la executarea silită”, se arată în comunicatul postat pe Facebook.

În replică, managerul Spitalului Municipal din Orșova, Adrian Cican, spune că el și-a achitat datoriile și că datoria revendicată de Popescu de la Floricola este produsă de fostul manager al Spitalului, Radu Gandă. Mai mult, Cican spune că dacă întrerupe apa, Popescu își asumă o eventuală moarte a pacienților pe masa de operație și ca atare nu crede că operatorul își va asuma asemenea riscuri. În altă ordine de idei, nu trebuie să uităm nici faptul că actualul manager, pe vremea când nu era șef de spital, a orchestrat în Consiliul Local tăierea unor fonduri de la bugetul spitalului și mutarea lor la „Zilele Orșovei”.

La originea acestui soi de amenințări la adresa Spitalului stă, de altfel, și un conflict deschis al lui Constantin Popescu cu Adrian Cican, conflict care se mută acum taman pe umerii bolvanilor nevinovați. Dar la Orșova totul este posibil și când baronul gunoaielor și al canalizării nu vrea, ce mai contează soarta unui spital!

Citit 3099 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2017 10:01
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…