Dată fiind situația extrem de dificilă a RAAN, în condițiile în care noua centrală termică nu era finalizată, problema agentului termic a creat mari probleme administrației publice locale. Marius Screciu, în calitatea lui de primar, a avut un rol hotărâtor, făcând toate demersurile pe linie administrativă pentru ca severinenii să nu tremure de frig.
Dacă în această iarnă s-a reușit găsirea unei soluţii, pentru anul 2017 Marius Screciu va trebui să rezolve definitiv această problemă, cu alte cuvinte să fie finalizate lucrările la noua centrală. De asemenea, primarul Marius Screciu a spus că își dorește ca la nivelul Primăriei Drobeta Turnu Severin să se înființeze un departament specializat pe promovarea economică şi turistică a orașului. Menirea acestei structuri ar fi aceea de a prezenta oportunitățile oferite de oraș în ceea ce privește perspectivele unor investiții economice. „Vrem să venim în întâmpinarea celor care doresc să vină să investească la Drobeta Turnu Severin şi doresc să înființez un departament special care să se ocupe de investitori. Dorim să facem o prezentare a orașului Drobeta Turnu Severin, a oportunităților pe care le oferă orașul nostru. Acestea vor fi prinse într-un catalog care va ajunge la Ambasade, la Consulate, precum şi la misiunile economice ale României”, motiva Marius Screciu necesitatea înființării acestei structuri.
Evident, pe lângă această structură, trebuie gândită şi o strategie de dezvoltare economică a municipiului Drobeta Turnu Severin prin atragerea de fonduri fie guvernamentale, fie europene. Spre deosebire de anul trecut, de data aceasta, în primul său an integral de mandat, Marius Screciu are de partea atât sprijinul administrației județene, Consiliul Județean şi Prefectura Mehedinti, cât şi sprijinul administrației centrale, Guvernul României.
Un alt aspect important pe care primarul Marius Screciu trebuie să-l aibă în vedere în anul 2017 este identificarea unei strategii culturale. Municipiului Drobeta Turnu Severin are un mare potențial cultural, care, dacă va fi valorificat, va dezvolta foarte mult orașul, inclusiv din punct de vedere economic. Reabilitarea Palatului Cultural „Theodor Costescu” şi a Cetății Medievale a Severinului oferă suficiente oportunități culturale cu un impact major asupra dezvoltării municipiului Drobeta Turnu Severin. O primă materializare s-a produs anul trecut, când a fost înființat Festivalul Medieval al Cetății Severinului, care se dorește a fi unul de anvergură națională, însă există şi alte posibilități de dezvoltare ca urmare a potențialului cultural pe care îl are în acest moment municipiul Drobeta Turnu Severin.