NOUA LEGISLATURĂ DIN ORȘOVA ÎNCEPE CU UN CHEF ÎN BISERICĂ

Abia ce s-au terminat alegerile locale în bietul municipiu Orșova, că orșovenii au și început să chefuiască, probabil de bucurie că vor avea aceeași soartă amărâtă pe care o experimentează de vreo două decenii. Cheful nu a fost, însă, unul obișnuit, ci s-a consumat într-o biserică, unde Rusaliile au fost prilej de zbânțuială crâncenă. Culmea este că, în loc să îi aducă pe calea cea bună, preotul și primarul ales i-au mângâiat pe creștet.


Micul municipiu numit Orșova, nimeni nu știe de ce dracului e numit municipiu, nu contenește să șocheze întreaga țară și, cel mai probabil, întreaga lume. Doar aici, potențialul turistic este unul uriaș, dar sărăcia este una colosală și doar aici ignoranța domnește la tot pasul, de la stoicismul cu care o familie e în stare să accepte plata a 50 de mc de apă pe lună și până la deja celebra cutumă „nu avem nevoie de venetici în orașul nostru, lăsați-ne să crăpăm pe mâna incompetenților noștri”. Nimeni nu poate clinti nimic din mentalitatea de învinși a orșovenilor și nici din dorința lor de a se blestema singuri, de fiecare dată când au prilejul. Dar nu despre asta era vorba, pentru că o vorbă românească bine închegată spune că „ceea ce își face omul cu mâna lui, nici dracul nu poate desface!”, ci era vorba despre ultima ispravă a unor orșoveni care dovedesc, dacă mai era nevoie, că nu mai au nici un Dumnezeu! Se pare că și Creatorul și-a luat mâna de pe acest colț trist de lume și a decis, în Marea Sa Înțelepciune, să îi pedepsească pe orșoveni la o veșnică și necontenită suferință.

Pentru a-l sfida și mai abitir pe Bunul Dumnezeu, orșovenii s-au gândit să persifleze și Sfânta Duminică Mare sau Rusaliile, procedând la un dezmăț înfiorător chiar în interiorul unei biserici din Cartierul Sud. Ce mai contează că la biserică se merge pentru a te ruga lui Dumnezeu întru iertarea păcatelor și nu pentru a juca drăcește hora populară, atunci când orșoveanul, pătruns de bucuria existenței sale promiscue, are un chef nebun de bâțâială! Așa se face că, taman de marea sărbătoare religioasă, mai mulți orșoveni au plecat la o biserică din Sud probabil pentru a se ruga pentru nemurirea sufletului, dar odată ajunși acolo și-au amintit că Sărbătoarea de Rusalii nu ar avea mai nimic sfânt în ea și că mult mai sfânt pentru ei este să joace o horă și vreo duzină de sârbe printre icoane și în jurul altarului, că doar de aceea e sărbătoare, ca să joace omul și eventual să bea ca porcul!

Peste toată această blasfemie înfiorătoare, aflăm că preotul ce slujea în acea sfântă biserică (dacă o mai fi sfântă, după beșteleala trasă de enoriași) a binecuvântat țopăiala și cheful, iar primarul ales al Orșovei, inegalabilul Marius Stoica, i-a felicitat și el pe enoriași pentru ideea colosală de a pângări Sfânta Biserică cu o zbânțuială nerușinată. Imaginile cu hora jucată în biserica din Orșova fac deja înconjurul țării, iar cei care s-au distrat de pomină printre icoanele sfinte sunt foarte mândri de isprava lor.

Cam așa începe legislatura 2016 – 2020 la Orșova, orașul în care timpul parcă s-a oprit în loc, iar nepăsarea, debandada și mizeria au devenit indicii ale normalității. Mai mult, din ceea ce am înțeles, atât preotul de la biserica transformată în sală de dans, cât și primarul ales al Orșovei, Marius Stoica, ar fi spus că bieții oameni s-au distrat și ei în biserică din pricină că nu au cămin cultural. Cine Dumnezeu ar fi trebuit să se ocupe de bunăstarea orșovenilor, bunăstare care includea și un cămin cultural, e lesne de intuit. Greu de explicat e, însă, faptul că domnul primar ales, fost consilier și viceprimar, nu a mișcat, în trecut, nici un deget pentru a veni cu proiecte prin care să fie construit un local de dans mai adecvat decât Sfânta Biserică. La fel cum nici mulți dintre consilierii nou aleși nu au avut nicio apăsare în legătură cu această problemă!

Avem totuși o sugestie pentru primarul nou ales și majoritatea care se va contura în jurul lui: dacă tot s-a dat liber la hore și sârbe în Sfânta Biserică, ar cam fi cazul să dea o hotărâre de Consiliu Local prin care să se aprobe consumul de alcool în lăcașul de cult și, de ce nu, și încingerea unor partide de sex fierbinte și ritmat, asta așa ca să fie rugăciunea completă pentru toți păcătoșii!

Citit 3347 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 17:05
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: UN NOU ÎNCEPUT, jurnalmehedinti.ro »
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…