Coșmar în țara șoșocarilor

România a ajuns la un grad de infectare uriaș și la un dezastru sanitar total. Zeci de mii de infectări pe zi și peste 400 de morți pe zi. În același timp, rata de vaccinare este una care ne plasează la coada clasamentului european. Nimeni nu ia nicio măsură, cu excepția locatarului de la Cotroceni, care pare să se fi trezit la realitate, în ceasul al 15-lea. În rest, teoria ant-ivaccinistă prinde contur, alimentată și de conspiraționiștii de marcă ai momentului, în fruntea cărora madam Șoșoacă dă buzna la morgă! Cum am ajuns aici?

Dacă anul trecut, când a apărut virusul COVID-19 și pe plaiurile mioritice, ne-am descurcat bine, odată cu venirea acestei toamne, situația a scăpat complet de sub control. Spitalele sunt sufocate de bolnavi, în cimitire se folosesc excavatoare, pentru că groparii nu mai țin pasul cu înmormântările, iar imaginile din spitale și de la morgă amintesc de Lombardia anului 2020. În general, am văzut cu toții că nimeni nu a luat și nici nu catadicsește să ia vreo măsură serioasă de stopare a dezastrului.

Politicienii se joacă de-a guvernarea, ca niște copii tembeli, fac guverne de sacrificiu și cufundă țara în haos, prețurile la energie și gaze a crescut și de 7 ori, iarna care se apropie e așteptată cu groază de tot mai mulți conaționali. În tot acest tablou sumbru, aflăm că onor doamna ministru USR al Sănătății din Guvernul prăbușit Cîțu, Ioana Mihăilă, a ignorat toate avertismentele venite din partea specialiștilor de la nivelul Uniunii Europene, cu privire la acest val ucigaș de COVID DELTA. Mai exact, cam de prin luna iulie, cei de la nivelul UE ne tot avertizează asupra pericolului pe care îl vedem acum la tot pasul, dar ai noștri conducători străluciți au manifestat o crâncenă durere în cot sau în cur de propriul popor. Cel mai probabil, s-au gândit că soluția pentru prostime, pentru masa electorală de care oricum nu mai au nevoie până în 2024, este „SCAPĂ CINE POATE!”.

Coșmarul este din ce în ce mai amenințător, dar se pare că tot nu ne trezim. În jurul nostru, în Europa civilizată, sunt state care și-au vaccinat populația în proporție de 70, 80, 90, chiar 98 la sută, iar acum se gândesc la relaxări. Noi suntem tot cu măștile în bot și tot înotăm prin moarte și chin. Cum au reușit alții, iar noi am eșuat? Sunt multe de explicat aici!

În primul rând, nu pot să nu amintesc de hidoșenia unor formațiuni extremiste și a unor politicieni-panaramă, care propovăduiesc ura și respingerea vaccinării. Pe rețelele de socializare circulă tot soiul de imbecilități despre cum o să ne omoare vaccinul sau despre cum o să devenim mutanți dacă îl facem. Mai bine să murim, nu? Într-un sat din Ialomița, niște ignoranți spun că nu se vaccinează pentru că pe ei îi apără Iisus. Doamna Șoșoacă, senatoarea anti-mască bate România în lung și în lat și urlă că nu există COVID și că oamenii sunt uciși în spitale. Ba, mai mult, ultima ei ispravă este năvălirea cu impertinență în morga Spitalului Marius Nasta, unde se ceartă cu managerul Beatrice Mahler, făcând-o cu ou și cu oțet.

Prin unele studiouri de TV se aduc tot felul de ciudați care ne spun că vaccinarea e echivalentă cu moartea. Ce dracu să mai înțelegi din acest tablou mizerabil? Cum să învingi o pandemie atât de perfidă, când românii iubesc haosul mai mult decât viața sau când Șoșoacă a devenit un fel de vestitor al anarhiei? Răspunsul ar putea fi găsit în exemplul de bune practici al unor țări europene care au învins pandemia! Ce au făcut aceste state? Au vaccinat în masă! Cum? CU FORȚA!

Vaccinarea cu forța a fost de fapt definită prin introducerea unor restricții dure, cu orice preț și cu orice risc. De exemplu, țări precum Italia, Spania, Franța, Portugalia au condiționat accesul peste tot, inclusiv la magazine, de deținerea certificatului verde. Mai exact, ești vaccinat – ai cale liberă; Nu ești vaccinat, treaba ta, faci foamea! Evident că aceste restricții au adus cu ele proteste de amploare, scandaluri în stradă, dar autoritățile respective nu au dat înapoi, chiar dacă a fost nevoie să bată la manifestanți ca la fasole! Doar așa au reușit!

Mă întreb dacă acest lucru nu se putea introduce și la noi! Era ceva greșit dacă toți acei cretini care semănau haos erau ridicați cu duba și duși undeva în izolare sau amendați cu sume colosale, care să li se taie pofta de proteste și de anarhie? Era ceva greșit, oare, dacă madam Șoșoacă și alții ca ea erau ridicați cu forța și puși la punct cu fermitate, în loc să fie lăsați să mișune precum o molimă printre români. Sunt ferm convins că românul nu poate fi adus pe calea cea bună decât cu forța și că, în numele salvării acestei națiuni din ghearele pandemiei, nimic nu ar fi fost de nepermis.

Numai că astfel de măsuri dure nu se pot aplica decât dacă sunt asumate de conducători serioși, fermi și neînduplecați. Cu orice risc! Iar astfel de conducători nu prea se mai găsesc la noi! La noi sunt doar șoșocari, hauriști, formațiuni extremiste și demenți care propovăduiesc nesupunerea civică și anarhia. Acestea sunt motivele pentru care am ajuns aici, în acest coșmar din care acum e foarte greu să mai ieșim la lumină!

Citit 1700 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Octombrie 2021 00:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…