Mesajele lui Liviu Dragnea

Ieșirea publică a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, la emisiunea moderată de fosta sa consilieră Anca Alexandrescu, a reușit să capteze atenția românilor, chiar dacă, în esență, nu a detonat chiar atât de multe bombe, pe cât ni se spunea în clipurile de promovare ale emisiunii. O seară de duminică, o oră rezonabilă pentru audiență și un invitat care, oricât de mult l-ai fi vrut uitat, te incita să îl asculți. De fapt Dragnea a venit în acea emisiune cu câteva lucruri destul de interesante.

Care sunt, de fapt, mesajele lui Dragnea din acea duminică de septembrie? Cui i se adresează ele și cine ar trebui să ia aminte? Aici este miezul problemei! Câteva dintre cele spuse de Dragnea, în dialogul său colocvial cu cea mai apropiată dintre fostele sale consiliere de la Guvern, se știau sau, dacă nu erau destul de explicite, erau suficient de vizibile. Intervenția Statului Paralel în politica românească, jocurile obscure ale serviciilor și bătălia pentru acapararea piețelor românești și a suveranității noastre s-au simțit din plin în ultimii cel puțin 20 de ani.

Se știa și faptul că trimiterea la închisoare a lui Liviu Dragnea a fost o făcătură sinistră, gândită în laboratoarele din subsolul mocirlos al politicii românești. Adică să condamni un lider politic pentru că a chemat oamenii la referendum și pentru că a folosit câteva angajate de la Protecția Copilului ca să lucreze la sediul partidului din Teleorman, astea nu sunt infracțiuni atât de grave, încât să trimită un om la pușcărie. Nu că ar trebui să trecem cu vederea astfel de fapte, dar par mai degrabă niște găinării, decât niște fapte reprobabile pentru care făptuitorul trebuia musai reeducat în spatele gratiilor. E din ce în ce mai limpede că Dragnea a deranjat niște interese, pe de o parte, și a dat dovadă de nesupunere crasă, pe de altă parte. Fără a face acum o pledoarie de admirație pentru „patriotul Dragnea” și fără a uita că și el a fost la fel de rapace ca și toți ceilalți politicieni siniștri de toate culorile, trebuie să vedem dacă unele dintre faptele lui Dragnea au atins interese uriașe ale celor care ne-au colonizat patria sau am avut de a face doar cu niște coincidențe stranii.

Dacă ne amintim câteva din acțiunile Guvernului condus din umbră de Dragnea, numai cele din domeniul agriculturii, legătura cu cele spuse acum de Dragnea, după eliberarea sa din pușcărie, pare să fie destul de logică. Nu am să înșirui aici toate măsurile luate la acea vreme, dar voi aminti doar două: Programul TOMATA și înființarea magazinelor de desfacere a produselor tradiționale românești, ca să nu mai vorbim de intenția de creare a unor centre de colectare. Ne-am prăpădit cu toții de râs și l-am bălăcărit pe bietul Daea când ne-a explicat că vrea să reînvie APROZARUL, l-am împroșcat cu bășcălii și l-am suspectat de nostalgii ceaușiste. Doar că APROZARUL LUI DAEA ar fi fost, de fapt, magazinul de desfacere a fructelor și legumelor românești, produse desființate de apariția marilor lanțuri de hipermarketuri de sorginte franceză, germană și dracu mai știe de unde. Astfel de programe au lovit direct în interesele marilor puteri occidentale de a transforma România într-o piață de desfacere și într-o colonie de maimuțoi yesmani.

Îmi mai amintesc și de celebra Ordonanță 114 care plafona prețurile la energie și gaze și care da peste bot companiilor rapace, cele care astăzi jupoaie pielea de pe noi cu facturi din ce în ce mai mari. Mult hulita OUG 114 o vedem astăzi transpusă aidoma prin Spania, Italia și alte țări cu pretenții care plafonează prețurile pentru a-și proteja cetățenii.

Bun, dacă o să mai continui, o să îmi spuneți că am devenit nostalgic și vreau să preamăresc „patriotismul lui Dragnea”. Nici pe departe! Nu știu dacă era sau nu patriot domnul Dragnea, dar știu precis că prin Ungaria există un premier numit Viktor Orban care de fiecare dată când Europa a încercat să îi pună jugul la gât, a mers la Bruxelles și a dat cu pumnul în masă, amintind de faptul că interesul poporului primează în fața celui al UE. Așa o arăta un patriot adevărat?

Ce alte mesaje a mai transmis Dragnea? Cel puțin trei destul de dure și tăioase: 1) Știu exact ce ați făcut și cum ați lucrat! 2) Iohannis taie și spânzură, face și desface și conduce totul dictatorial; 3) PSD a fost infiltrat, dezmembrat și manipulat și e momentul să rupem ceva din el!

Pe scurt, aceste trei linii directoare ale intervenției de la Realitatea Plus, s-ar traduce cam așa: Dragnea a descris cum se făceau arestările, cine le comanda, cum erau distruși liderii politici care ieșeau din front, exemplificând aici încercarea lui Coldea de a-i impune pe Vasile Dâncu prim-ministru sau felul cum s-a sucit premierul Grindeanu după ce a fost în vizită la Iohannis acasă, la Sibiu. Mai ales că, acolo la Sibiu, s-a dus însoțit de urmașul lui Coldea, generalul Pahonțu! Dar cea mai mare bombă aruncată în emisiune, plină de avertismente, mai mult sau mai puțin directe, a fost înființarea Partidului Alianța pentru Patrie. De ce ar face Dragnea și prietenii lui un nou partid? E destul de simplu: Această alianță ar putea rupe din PSD, slăbind astfel marele partid care acum crește doar uitându-se la gafele făcute de PNL la guvernare.

P.S.: Nu contez pe nicio urmă de bună-credință din partea lui Dragnea și nu mă voi repezi să iau de bun tot ce a dezvăluit. Dar trebuie să recunoaștem că mesaje a transmis cui trebuie, unde trebuie și pentru cine are putere să înțeleagă tenebrele politicii românești, mlaștina aceasta infinită.

Citit 936 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 08:47
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…