IPJ Mehedinți, lada de gunoi a istoriei

Culmea managementului la nivel de structuri ale poliției! Probabil, cazul este unic la nivel european! Ministerul Afacerilor Interne a numit la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți taman un chestor înlăturat din funcția de șef al IPJ Bacău, după dubla crimă din apartamentul de la Onești. Se aude că Oprișan ar trebui să iese la pensie și atunci de ce să nu fie onorat cu comanda unui IPJ, înainte de a trece în rezervă? Pentru, că nu-i așa, merită omul!

Mai rău decât așa, nici că se putea! Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, un IPJ dintr-un județ de graniță, cu ceva infracționalitate și cu probleme care trebuie gestionate bine, s-a pricopsit la conducere cu un individ de numele căruia se leagă, într-un fel sau altul, drama de la Onești, unde la începutul lunii martie 2021 un individ a sechestrat doi muncitori într-un apartament, după care i-a ucis cu sânge rece. După ore întregi de bâlbâieli sinistre, Poliția din Bacău, condusă la acea vreme de Vasile Oprișan, nu a reușit să încropească un plan coerent de salvare a ostaticilor. Ei bine, comandantul Poliției din Bacău, șeful celor care s-au făcut de râsul lumii și care nu au reușit să salveze doi nefericiți, este numit acum la comanda IPJ Mehedinți. Asta, de parcă Poliția din Mehedinți ar fi un fel de ladă de gunoi a istoriei, un loc în care oricine poate eșua liniștit, în drumul lin către o pensie babană și mulțumitoare.

Concret, Ștefan Bibu, cel care, în ultimele luni, a asigurat conducerea IPJ Mehedinți (prin desemnare) a fost înlăturat de la comanda instituției. În locul său, a fost numit chestorul de poliție Vasile Oprișan. Distinsul Oprișan (ce nume predestinat!) a fost luat pe nevăzute de la comanda IPJ Bacău, imediat după carnagiul din apartamentul de la Onești, și trimis pe postul de consilier la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Mai exact, în loc să fie pedepsit, șeful poliției incapabile de la Bacău a fost promovat!

Chestorul Vasile Oprișan are 59 de ani și a fost numit la comanda IPJ Mehedinți, pe o perioadă de 2 luni. De ce 2 luni? Poate că atât mai are până la pensie, iar ieșirea în rezervă trebuie să fie musai de pe o funcție înaltă! De ce acest amărât județ de frontieră nu își găsește un om pe care să îl pună pe funcție, fără delegări și interimate, un om de-al locului, pentru că sunt și la IPJ Mehedinți destui oameni tineri și capabili, asta doar ilustra conducere a IGPR și a MAI poate explica!

Dar să vedem cine este Vasile Oprișan! Este omul care, printre altele le-a persiflat pe femeile abuzate

Inspectoratul de Politie Bacău s-a aflat, din anul 2009, sub comanda inspectorului Vasile Oprișan. Înainte de a fi șeful instituției, acesta a fost adjunctul inspectorului general (2003-2009), timp în care s-a ocupat de coordonarea activităților instituției pe domeniile ordine publică, rutier, analiza și prevenirea criminalității, intervenții rapide.

„Femeile abuzate ar trebui să apeleze poliția abia dimineața” – așa a concluzionat chestorul Vasile Oprișan în anul 2009. Adică, ce mama – măsii! Toată noaptea să fie deranjați polițiștii de strigătele femeilor agresate și abuzate în cazuri de violență domestică? Să se potolească și ele până dimineață! Adică, în opinia noului șef al IPJ Mehedinți, noapte soții au liber la bătut soțiile!

În anul 2009, Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, a spus ca femeile bătute de soții lor nu ar trebui să apeleze la polițiști în miez de noapte și că ar trebui să aștepte până dimineață cu reclamațiile, potrivit unei știri difuzate de Digi 24. Evident, șefii lui de la acea vreme au trimis corpul de control la Bacău, dar ancheta a murit subit, iar ulterior Oprișan și-a cerut scuze public pentru afirmațiile făcute.

Crima de la Onești este, însă, de departe, bomboana de pe colivă. O să spună domnul Oprișan că el nu a fost la comandă, ci adjunctul său, dar în astfel de situații de criză, un șef de IPJ nu poate găsi astfel de scuze. Să stai ca popândăii prin fața blocului ore întregi, fără a interveni prompt, asta denotă o incompetență crasă, o nepăsare criminală, care până la urmă a permis unui descreierat să execute cu cuțitul doi oameni nevinovați. Ca să nu mai pomenim de faptul că, deși criminalul amenința de câțiva ani că o să ucidă, nimeni de la IPJ Bacău nu l-a supravegheat și nu l-a luat în serios.

Și după ce biata opinie publică uitase cum șeful IPJ Bacău a fost promovat pentru isprava de la Onești, pe postul de consilier la IGPR, nebunia merge și mai departe. Oprișan este adus la comanda IPJ Mehedinți. Oare acest județ o fi atât de blestemat încât să nu își găsească aici pe plan local un polițist bun care să fie numit la comandă și trebuie să se pricopsească cu tot felul de interimari, care mai de care mai ciudați? Mă întreb dacă aceasta este metoda optimă de a extirpa cancerul din poliția română și dacă în orice altă țară europeană civilizată, un om aflat la comanda unui IPJ incapabil să execute o intervenție de elită și să salveze de la moarte doi oameni nevinovați, ar mai fi promovat vreodată. Deci iei un om care a dat chix la IPJ Bacău și îl pui șef la IPJ Mehedinți! Strălucită strategie managerială!

În orice caz, IPJ Mehedinți pare să fi ajuns un fel de ladă de gunoi a istoriei, prin care trec, spre purificare, chestori cu probleme. Bravo băieți! Minunat!

Citit 2969 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 16:17
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu Dan Plesoianu Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 18:45 postat de Dan Plesoianu

    Corect!!! Ce sistem cretin in Politia Romana!!! In fond, aceste puslamale sint platite tot din banii nostri, care intre la buget sub forma de taxe, si ies sub forma de salarii ale pulitistilor, printre altele. Si, evident, judetul Mehedinti, ca oricare al judet, are nevoie de un sef la IPJ care sa fie calificat pentru acea pozitie. Ar trebui sa ne uitam mai mult si in curtea altora: pentru greseli asemanatoare, in America un astfel de sef este sau dat afara, sau supendat, cu sau fara plata, sau cu plata redusa. Dar se pare ca si Prefectul judetului ar avea ceva vina, pentru ca se pare ca el este cel care aproba, si poate chiar nominalizeaza seful Politiei Judetene.

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…