Alegeri cruciale

Poate că nu întâmplător, iar aici nu mă refer la opțiunea Guvernului, ci la jocul sorții, alegerile parlamentare s-au nimerit a fi chiar într-o zi cu o simbolistică aparte pentru poporul roman, ziua Sfântului Nicolae, ziua în care de dimineață ne verificăm ghetele pentru a vedea dacă darnicul și înțeleptul Moș Nicolae ne-a lăsat un cadou sau o nuielușă. De această dată, noi toți va trebui să jucăm rolul darnicului moș și să facem cadou acestei țări premisele sănătoase ale unui Guvern stabil.

De ziua Sfântului Nicolae vom merge la vot. Și nu o vom face pentru a ne alege primarul sau consilierii, pentru a alege orice altceva obișnuit, ci mergem pentru a ne alege, in extenso, viitorul Guvern al României. Se tot aruncă pe piață zvonuri potrivit cărora va fi o prezență mică, oamenii vor sta acasă de teama cumplitului virus sau vor fi dezinteresați, judecând după gradul de încredere scăzut pe care românii îl au în Parlamentul României. Personal, nu cred așa ceva! Și nu cred asta pentru simplul motiv că românii au calitatea de a sprijini țara în momente dramatice ale istoriei. Sunt, oameni buni, ALEGERI CRUCIALE ca importanță! Nu uitați acest aspect și, mai ales, nu uitați că dacă românii se distrează în minivacanța de 1 Decembrie, fără a se teme de COVID-19, pot să își rupă câteva minute din liniștea acelei zile sfinte pentru a pune umărul la stabilitatea propriei lor patrii.

Iar argumentele mele sunt cât se poate de elocvente, la fel cum și motivația dumneavoastră de a merge în număr cât mai mare la vot, trebuie să fie pe măsură. Pentru a sublinia încă o dată importanța majoră a alegerilor parlamentare, să recapitulăm ce înseamnă, de fapt, aceste alegeri! Mergem la vot pentru a ne alege senatorii și deputații care ne vor reprezenta județul, în următorii patru ani, în cel mai important for legislativ al României, PARLAMENTUL, organul suprem de conducere al țării, structura de reprezentare a conducerii democrate pe care poporul o exercită. În funcție de procentul pe care fiecare partid îl obține la alegerile din 6 decembrie 2020, mai exact în funcție de numărul de voturi pe care noi îl acordăm, se creionează majoritatea care va forma Guvernul României. Conform Constituției, doar în cazul în care un singur partid obține 50 la sută plus unu din voturile valabil exprimate, acesta poate impune Președintelui României nominalizarea unui premier, fără ca președintele să poată refuza. Ori, judecând după statistici, sondaje și practica electorală a ultimilor ani, niciunul dintre competitori nu poate obține o asemenea performanță. În atare condiții, Guvernul va fi rezultatul unor alianțe politice stabile, care vor face președintelui doar propuneri de premier, urmând ca Președintele să decidă în final.

Restul poveștii constituționaliste o știm cu toții: Premierul desemnat are 10 zile la dispoziție pentru a forma un Cabinet, cu care se prezintă pentru a cere Parlamentului un vot de încredere. Dacă nu îl primește, se mai nominalizează un premier și procedura se repetă. Abia dacă și a doua oară pică Guvernul desemnat la votul de încredere, Președintele poate dizolva Parlamentul și se poate ajunge la alegeri anticipate, lucru extrem de greu de împlinit, pentru că niciun parlamentar ales nu își aruncă la gunoi șansa de a fi ajuns acolo. Ce trebuie să înțelegem noi, pentru a evalua corect importanța alegerilor parlamentare? Trebuie să înțelegem că, pe de o parte, trebuie să mergem la vot în număr cât mai mare pentru a da legitimitate viitorului Legislativ, iar pe de altă parte, să gândim de două ori înainte de a aplica ștampila pe buletinul de vot. Noi, românii simpli, suntem cei care pot da României un Guvern stabil, votând înțelept. Dacă vom fărămița voturile și vom trimite grupuri politice mici în Parlament, acestea vor negocia după bunul lor plac și după propriul lor interes acolo. Mare atenție! Avem un cuvânt de spus doar acolo în cabina de vot! Ce se întâmplă după alegeri este în exclusivitate atributul celor aleși, care nu ne vor mai întreba pe noi cum își fac alianțele sau dacă ne plac alianțele lor.

Nu vă irosiți votul pe partide necunoscute, venite la alegeri de niciunde și nu vă irosiți votul ascultând de alții. Nu primarul, vecinul, șeful de la serviciu sau orice alt șef ne spune cum să votăm, ci noi înșiși trebuie să studiem listele fiecărui partid, să îi cunoaștem pe oamenii care ne cer votul și să acționăm în cunoștință de cauză. De aceea se fac și campanii electorale și tot de aceea candidații vin să ne bată la poartă și să se prezinte! Analizați, așadar, cu mare atenție, listele, votați cu mintea și cu sufletul, dar mai ales cu responsabilitatea conferită de forța votului dumneavoastră. Dacă veți vota ce vor alții sau dacă vă veți vinde votul pe o țuică, vom suferi tot noi, cei care suntem jos. Cei trimiși acolo sus se vor înțelege între ei! Să-i forțăm pe aleșii noștri să țină cont de opțiunea noastră! Iar asta se poate face votând corect și sincer!

Votați oameni integri, oameni cu frica lui Dumnezeu și care vorbesc în campania lor de valorile creștine! Votați oameni care vorbesc despre educație, despre economie și investiții! Nu trimiteți în Parlament oameni despre care știți sigur că nu sunt serioși și nu vă lăsați îmbătați de partide naționaliste sau ultranaționaliste care vă vând iluzii despre suveranitate, putere și așa-zisa demnitate pe care doar ei o înțeleg.

Dar ceea ce este cel mai important, nu votați CANALII POLITICE, pentru că în următorii ani ei vor șterge pe jos cu noi toți! Votați oameni cu proiecte viabile!

Citit 1704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 22:09
Mai multe din această categorie: « Cea mai tristă victorie Un an dificil »
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…