UN DAR PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI

Un drapel de câteva zeci de metri pătraţi a fost lansat chiar de Ziua Naţională a României de pe chipul regelui dac Decebal sculptat în stâncă la Mraconia în Mehedinţi. Demersul este unul simbolic şi a fost posibil datorită unor reprezentanții ai comunităţii locale care au dorit ca prin el să facă un dar românilor de pretutindeni, dar şi să aducă prin el un omagiu atât marelui conducător dac, dar şi valorilor istorice româneşti. Omagiat a fost şi omul care a finanţat sculptura la malul Dunării în Mehedinţi.

Sculptat în stâncă din dorinţa istoricului Iosif Constantin Drăgan, chipul lui Decebal de la Mraconia a devenit în ultimii ani un simbol al Clisurii Dunării şi al României. Sute de mii de turişti au venit în 2016 în această parte de ţară, special să viziteze această lucrare care uimeşte prin măreţie. Lansarea stabilită pe 1 Decembrie, într-o zi atât de importantă pentru toţi românii, s-a născut din dorinţa acestor oameni de a arăta că iubesc România şi valorile ei istorice. Aşa că joi, în jurul orei 10.30, preotul Alin Subţire, un cunoscut om al Clisurii, alături de ce doi copii ai săi, putem spune doi mici românaşi de nădejde pe care se poate spune că România se va baza în viitor, au pornit pe cărări de munte, spre baza bustului, pentru a lăsa cele trei culori ale drapelului românesc să curgă frumos către apele Dunării.

Vezi continuarea articolului, pe Jurnal Românesc

Citit 1070 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 16:53
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…