REVELIONUL, LA MARE CĂUTARE, LA HERCULANE

Revelion cu petreceri tematice ca la Paris, cu preparate franţuzeşti şi relaxare în spaţii welness, cu băi revitalizante în lapte şi miere, cu tot felul de mirodenii orientale, pentru un răsfăţ maxim. Este propunerea, pentru vacanţele de la sfârşit de an, a hotelierilor din Băile Herculane, care se întrec în atracţii care de care mai tentante pentru turişti. Nici proprietarii de pensiuni nu se lasă mai prejos şi vin cu petreceri cu preparate tradiţionale, la care veţi putea petrece româneşte.

Oarecum părăsită în ultimii ani, din cauza lipsei totale de interes a autorităţilor, din cauza lipsei de atracţiii turistice, deoarece clădirile istorice din centrul oraşului au devenit o ruină, iar serviciile turistice erau de o calitate îndoielnică, staţiunea de la poalele Masivului Domogled prins viaţă în ultima perioadă. Investiţiile masive făcute de reprezentanţii unei firme private în două hoteluri, care s-au transformat radical şi oferă turiştilor condiţii excelente de masă şi cazare, au făcut ca la Băile Herculane, numărul turiştilor să crească destul de mult în ultima vreme. Dar, capitolul la care cel puţin unul dintre cele două hoteluri excelează, este centrul welness, în care vizitatorii pot petrece momente unice de relaxare. Aceste investiţii au schimbat şi din punct de vedere al vârstei turiştii care aleg Băile Herculane. Dacă în trecut turiştii ajunşi aici erau preponderent trecuţi de prima tinereţe, care veneau la Herculane pentru tratament, pentru izvoarele termale miraculoase, de ceva vreme tot mai mulţi tineri au început să vină în staţiune, în special în week-end.

Şi cum momentele de vârf ale turismului românesc sunt zilele de sărbătoare, în cazul nostru cele mai apropiate fiind Crăciunul şi Revelionul, hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Băile Herculane sunt acum în febra pregătirilor pentru aceste petreceri, care vor aduce în staţiune un număr foarte mare de vizitatori. Una dintre cele mai interesante petreceri de Revelion este pusă la cale de administratorii hotelului AFRODITA, cel care deţine şi cea mai bogată ofertă de relaxare, în modernul centru spa despre care vorbeam. De aceea, ca să simţiţi răsfăţul unor zeităţi antice, în acest hotel aveţi la dispoziţie cam tot ce vă doriţi în materie de relaxare, după cum spune şi Geanina Berchi, una dintre angajatele bazei. „Oferim clienţilor, gratuit, accesul la piscină, la saună, la sala de fitness, avem o nouă şi modernă zonă spa deorum unde turiştii pot beneficia de băi cu litium şi băi cu sare de la Marea Moartă, avem bazine pentru masaj la tălpi, cu apă caldă şi apă rece. La hidroterapie, oferim clienţilor băi revitalizante cu petale de trandafir, cu uleiuri esenţiale, iar în funcţie de baia pe care o doreşte turistul avem ritualul Cleopatrei, care este o baie cu miere şi cu lapte şi baia împărătesei Sissi, la care turistul primeşte un pahar cu vin sau un ciorchin de strugure, după preferinţe, dar şi multe alte băi speciale pentru ca turiştii să se simtă aici trataţi asemeni unor zeităţi antice”.

Pentru petrecerea din noaptea dintre ani şi masa festivă din ziua de 1 ianuarie, în acelaşi hotel, bucătarii au pus deja la punct un meniu, dar pentru că el se doreşte a fi unul surpriză, am reuşit cu greu să aflăm doar două din ingredintele care vor fi pe masa de sărbătoare. „Ce pot să vă spun este că va fi o petrecere surpriză, întregul meniu va fi unul de calitate şi va fi un specific franţuzesc. De la primul fel de mâncare şi până la desert vom fi inspiraţi din aleasa bucătărie franţuzească, dintre care amintesc ingrediente cum ar fi trufele negre de iarnă sau deliciosul foie-gras. Turiştii trebuie să ştie că în hotelul nostru copiii vor avea propria petrecere de revelion. Desigur, pentru cei care vor putea să stea până mai târziu, pentru ca părinţii lor să se poată bucura în voie de petrecerea din noaptea dintre ani”, a declarat unul dintre chefii Restaurantului Afrodita.

Interesant este că deşi tarifele sunt la nivel de Poiana Braşov sau alte staţiuni de munte, numărul turiştilor care au ales să vină în acest hotel este foarte mare, astfel că la ora când scriem aceste rânduri, pachetele de revelion erau în proporţie de peste 90 % vândute. „Hotelul nostru a pregătit pachetul special de revelion în valoare de 1340 de lei de persoană per sejur, acesta include trei nopţi de cazare, cu mic dejun, plus acces gratuit la zona spa, unde ne aşteptăm clienţii la un răsfăţ de zeitate, o cină cu tematică Paris, voie bună, divertisment şi muzică live. Avem totodată şi pachetul de Crăciun, care include pe lângă cele trei nopţi de cazare cu mic dejun şi acces gratuit la zona de spa, o petrecere cu bucate şi băuturi tradiţionale, vom avea şi vizita lui Moş Crăciun, iar planul tarifar este de 610 lei, de persoană, pe sejur”, ne-a declarat Cătălina Iovan, reprezentanta al hotelului.

La pensiuni, petreceri tradiționale românești

În pensiunile din Băile Herculane, revelionul înseamnă petreceri româneşti, cu preparate tradiţionale. Şi în acest caz, în ultima vreme numărul pnsiunilor a crescut, iar serviciile au început să fie tot mai de calitate şi tot mai numeroase. Spre exemplu, într-o pensiune aflată chiar în centrul staţiunii, pachetele pentru Crăciun sunt deja vândute, în schimb ce pentru noaptea dintre ani încă mai sunt locuri. În pensiuni există avantajul că tarifele sunt mai reduse, iar durata sejurului se prelungeşte cu două zile.

„Ne-am pregătit cu pachete extraordinare pentru sărbătorile de iarnă şi în mod special pentru revelion avem aceeaşi ofertă ca şi în anii trecuţi, cinci nopţi de cazare, pensiune completă, cu mic dejun, prânz şi cină, băutura inclusă la masa festivă de revelion şi cina festivă din data de întâi, la tariful de 1100 de lei de persoană. Ca şi noutate, anul acesta le putem oferi turiştilor băi calde la ciubăr, aşa cum se spune la noi în zonă şi şedinţe de masaj. În meniu avem preparate tradiţionale şi nu numai, avem apritiv rece, aperitiv cald, avem peşte afumat în cetină de brad, avem fripturi, specialităţi, rulade umplute, prăjituri făcute în casă, băuturi tradiţionale, avem afinată, avem ţuică şi multe alte bunătăţi”, ne-a declarat Vetuţa Orza - proprietara pensiunii.

În aceeaşi pensiune, pachetele pentru Crăciun a fost deja vândute, între motive fiind şi acela că în ultima vreme românii, din cauza tensiunilor din Europa, au cam ales să nu mai plece din ţară.

Citit 1255 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2016 19:03
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…