În perioada 7 – 9 octombrie la Drobeta Turnu Severin va avea loc Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului. Cu acest prilej municipalitatea oraşului a lansat o invitaţie la acest festival, care se doreşte să fie permanentizat şi al cărui scop este atragerea turiştilor pentru a vizita municipiul Drobeta Turnu Severin.

„Încercăm prin acest festival să punem în valoare zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin cu Cetatea Medievală a Severinului, obiectiv reabilitat cu fonduri europene. Totodată acest Festival are menirea de a atrage turiştii în oraşul nostru, care vor avea posibilitatea să călătorească în timp, în epoca medievală. Credem că va fi un spectacol frumos, iar noi dorim să permanentizăm acest festival, pentru că ne dorim să dezvoltăm turistic oraşul”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

La rândul său, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a spus că prin organizarea acestui Festival municipiul Drobeta Turnu Severin are o reală posibilitate de a se dezvolta turistic. „Evenimentul este menit să pună în evidenţă latura turistică a municipiului Drobeta Turnu Severin, un oraş încărcat de istorie. Acest Festival poate fi un catalizator real de turişti, iar noi, ca reprezentanţi ai autorităţii publice locale, avem menirea de a promova turistic oraşul nostru. Vor fi la acest Festival peste 75 de persoane care vor arăta cum se trăia în perioada medievală. Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului va fi un etalon în zona Olteniei în ceea ce priveşte festivalurile medievale”, a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin care are în atribuţii partea de cultură a oraşului.

Citit 1061 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 01:25
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…