Apollodor din Damasc a construit podul peste Dunăre în doi ani, dar Consiulul Județean are nevoie de 10 ani pentru ceva mult mai simplu! Cei care așteptau redeschiderea Muzeului Regiunii Porților de Fier, la finele acestui an, vor avea o mare dezamăgire! Lucrările de reabilitare, începute în urmă cu 8 ani, se prelungesc cu încă un an. Așa au hotărât, în ultima ședință ordinară a forului legislativ județean, consilierii județeni. Situația este, însă, departe a fi atât de simplă. Reabilitarea Complexului Muzeul Regiunii Porților de Fier și valorificarea lui ca produs turistic, pentru care finanțatrea europeană a fost ratată, riscă să se transforme, încet, dar sigur, într-un scandal uriaș.

De aproape 8 ani, mehedințenii și nu numai așteaptă cu sufletul la gură redeschiderea Muzeului Regiunii Porților de Fier, întrat într-un proces de reabilitatre cu fonduri europene. Așteptarea se dovedește, însă, una zadarnică! Deși prin vară se anunța cu surle și trâmbițe finalizarea lucrărilor în luna decembrie a acestui an, la mijloc de noiembrie, consilierii județeni au votat în unanimitate prelungirea cu încă un an a nesfârșitelor lucrări. În acest fel, la 2000 de ani distanță, constructorii angajați de Consiliul Județean Mehedinți se dovedesc mult mai neputincioși și tind să nu dea niciun termen precis. Motivația invocată este legată de apariția unor fisuri și necesitatea efectuării unor expertize tehnice.

De fapt cam toate lucrările ce trebuie efectuate atât la clădirea muzeului, cât și la vestigiile istorice din jurul clădirii, inclusiv piciorul podului, sunt interconectate, iar intârzierea unor lucrări conduce la intârzieri pe toate planurile. La consolidarea ruinelor podului, lucrare atribuită abia în luna mai a acestui an, spre exemplu, stadiul fizic de realizare este de 88 la sută.

Deși nimeni nu explică nimic concret și nici nu știm câtă înțelegere mai poate manifesta autoritatea de finanțare față de aceste întârzieri repetate la termenul de execuție. Consiliul Județean pretinde în acest moment că de la contractarea cu întârziere a lucrărilor de consolidare a riunelor podului pleacă toate necazurile și tot din această cauză ar mai fi nevoie de încă un an până la finalizarea proiectului.

Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Mehedinţi, a intrat în reabilitare în 2009, în baza proiectului „Reabilitarea complexului Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi valorificarea lui ca produs turistic“ finanţat cu fonduri europene în valoare de 51,7 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor era august 2013, dar acesta a fost prelungit inițial, până la sfârşitul anului 2015. A urmat o nouă prelungire plână la finele acestui an, după ce s-a pierdut și finanțarea. Acum, consilierii împing termenul de finalizare până spre 31 decembrie 2018.

Citit 6506 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 16:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…