Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, vicepreședintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, a lansat un avertisment în ceea ce privește situația producției industriale și a exporturilor din România. Parlamentarul a fost prezent la conferința „Falia dintre economia românească și România productivă: Politici necesare să o închidem” organizată de către Camera de Comerț și Industrie a României. În opinia sa, problema producției scăzute din România este o consecință a faptului că guvernările postdecembriste au neglijat capitalul autohton.


Parlamentarul liberal, prezent la o conferință pe teme economice, organizată de către Camera de Comerț și Industrie a României, a pledat pentru reîntregirea lanțurilor de fabricație, în sensul sprijinirii producătorilor și a dat ca exemplu industria fabricării de mobilă, care ar trebui ajutată să aibă acces la resurse, în mod prioritar. De asemenea, soluțiile găsite trebuie să nu intre în coliziune cu legislația europeană. Referindu-se la problema producției scăzute din România și la cea a antreprenorilor care preferă comerțul în detrimentul producției, Virgil Popescu a subliniat faptul că guvernările post-decembriste au neglijat capitalul autohton.

Parlamentarul mehedințean a vorbit și despre exporturi, unde a susținut că există o ruptură între nivelul central al ministerelor și nivelul județelor unde se face producția.

Deputatul Virgil Popescu a mai arătat cum statul cheltuie nepotrivit fonduri pentru transportul și cazarea antreprenorilor care merg la târguri de specialitate, în loc să le ofere spații expoziționale cât mai mari.

România nu duce lipsă de potențial și nici de soluții economice, dar dinamica sprijinului pe care statul în poate acorda prin ministerele economice, antreprenorilor, ar trebui accelerată, pentru ca țara noastră să devină ceea ce era pe vremuri în Europa, adică o putere economică reală. (știre difuzată și de Tele 2 Drobeta)

Citit 1291 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2017 14:51
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…