Magistrații de la Curtea de Apel Craiova vor pronunța soluția în acest caz în data de 7 iunie 2016, atunci când vom afla dacă RAAN va intra definitiv în faliment sau i se va mai prelungi agonia în insolvență, situație greu de prevăzut, având în vedere că din insolvență nu există decât două ieșiri: spre redresare economică sau spre faliment și lichidare.
Falimentul iminent al RAAN a fost amânat, la începutul lunii februarie 2016, când autoritățile statului au reușit la limită suspendarea temporară a lichidării RAAN, după ce Tribunalul Mehedinţi a decis în data de 28 ianuarie ca aceasta să intre în faliment. De fapt, nu a fost o victorie, ci doar o amânare pentru că Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică au intervenit în instanţă, îngroziți de perspectiva ca severinenii să rămână fără agentul termic furnizat prin Termocentrala de la Halânga, mai ales că anul 2016 este unul electoral.
Tribunalul Mehedinţi a declarat în data de 28 ianuarie falimentul RAAN, unitate deţinută de stat prin Ministerul Energiei şi aflată în insolvenţă din 2013, iar Societatea Euro Insol, controlată de avocatul Remus Borza, a fost numită atunci temporar lichidator judiciar. Procedura de faliment a fost solicitată de către Comitetul creditorilor.
Decizia Tribunalului Mehedinţi a fost atacată cu apel de către administratorul judiciar şi cel special, aceştia cerând iniţial instanţei o suspendare a falimentului până când Guvernul va prelua apa grea aflată pe stoc. Între timp, Guvernul a uitat cu totul de apa grea de la Romag Prod, un stoc în valoare de peste 1,2 miliarde de euro.