ÎN CURÂND, TESTELE DE CORONAVIRUS SE VOR FACE ȘI LA SEVERIN

CONSILIUL JUDEȚEAN FINANȚEAZĂ ACHIZIȚIA APARATURII NECESARE. În conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, se fac toate demersurile pentru a fi testați de Coronavirus cât mai mulți mehedințeni și pentru a se face față situației de epidemie!

Vă prezentăm comunicatul oficial al președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu:

„Ne dorim ca lucrurile să se desfășoare în cel mai scurt timp pentru a evita răspândirea cu rapiditate a virusului astfel că, în această după-amiază am avut o întâlnire cu conducerea unității medicale și am stabilit procedurile care trebuie urmate pentru ca aparatura necesară în această situație să fie achiziționată în cel mai scurt timp.

Inițial, Ministerul Sănătății a transmis că va achiziționa aparate pentru testare a eventualelor cazuri de Coronavirus pentru toate spitalele din țară, dar când s-a dat decretul, aceste achiziții nu au mai fost cuprinse. Cum nu puteam lăsa situația la voia întâmplării, iar de testarea tuturor suspecților depinde în mare măsură gradul de răspândire a virusului, am decis ca banii alocați Spitalului Județean anul acesta din bugetul Consiliului Județean Mehedinți să fie folosiți pentru această situație delicată.

Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR și aparate pentru ventilațe mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL”.

Acum, testele recoltate de la pacienții din Mehedinți se trimit la Craiova, Spital care nu poate face mai mult de 70 teste într-o zi.

Citit 1539 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 14:08
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…