Imprimă această pagină
Cetățenii din Mehedinți se pot bucura de o soluția economică de încălzire - încălzirea electrică în pardoseală

Cetățenii județului Mehedinți se pot bucura acum de o soluție economică de încălzire, încălzirea electrică în pardoseală oferită de firma cu experiență considerabilă în domeniu, AMASS, companie dedicata pe solutii economice de incalzire. Acest sistem vine cu mai multe avantaje pentru beneficiari, principalele fiind costurile de consum diminuate si adaptibilitatea sistemului la solutiile de regenerare energetica (panouri fotovoltaice).

Românii au acum posibilitatea să beneficieze de independență energetică, deoarece anul trecut în octombrie, Parlamentul și Președintele au semnat legea și au legiferat posibilitatea consumatorului obișnuit, a cetățeanului român european, să-și creeze sisteme și să dețină sisteme care vara să-i permită să producă energie, s-o transmită în rețea, iar iarna s-o primească înapoi, sub formă de kw, sub formă de bani, într-o formulă sau alta. Odată cu această lege a pornit și programul Casa Verde care permite și subvenționează consumatorilor o valoare de 5000 euro pentru a achiziționa panouri fotovoltaice care să le permită producerea energiei electrice, fără să investească foarte mult în baterii sau acumulator de stocare a acestei energii și să le permită introducerea în rețea.

În momentul de față, românii au două variante din care pot alege: să rămână tributari unui furnizor cu robinet care îi taxează sau să aibă posibilitatea măcar teoretică, chiar dacă nu de la început, să achiziționeze un sistem de încălzire care desi e economic sa poata sa fie si legat ulterior la solutiile de producere independenta energetica.

Cei care aleg varianta mai economică, adică solutiile AMASS, nu se vor bucura numai de costuri reduse, dar și de confort și un design elegant, grație funcțiilor acestui sistem:

1. Investiția redusă și eficiența energetică sunt două dintre cele mai importante beneficii pe care acest sistem le oferă. Sistemele electrice de încălzire în pardoseală au un preț de investiție cu 50% mai mic decât varianta clasică, centrala pe gaz cu radiatoare. Cât privește eficiența energetică, cei din Mehedinți care folosesc astfel de sisteme sunt extrem de avantajați. În cazul încălzirii electrice în pardoseală, puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), acest fapt influențează consumul dar și reduce investiția în panouri fotovoltaice, cele care produc independență energetică. De exemplu, pentru o cameră în care inițial era necesar un radiator de 1000 W, cu încalzirea în pardoseală este nevoie de doar 700-800W.

2. Inerția termică este o funcție la fel de importantă. Aceasta are capacitatea de a reține căldura și a o ceda treptat (exemple de sisteme cu inerție: sobă versus șemineu sau radiatoare de fontă versus radiatoare de oțel).

3. Automatizarea cu funcții speciale din spatele programelor termostatelor AMASS reduce consumul considerabil. Funcțiile superioare ale termostatelor AMASS fac ca sistemul sa diminueze consumul prin softuri inteligente.

4. Folosirea resursei inepuizabile este un alt avantaj al încălzirii electrice în pardoseală. Viitorul omenirii și prezentul chiar, după cum se vede, ține de acest principiu de bază: folosirea resurselor inepuizabile, resurse care nu poluează și resurse care permit măcar parțial independență energetică. Sistemele de încălzire bazate pe energie electrică - aduc beneficii de securitate, aduc beneficii de durată de viață mult mai lungă și aduc beneficii legate de anularea costurilor de mentenanță. În plus, evoluția prețului de gaz a crescut de 4 ori în ultimii 10 ani, față de unitatea electrică.

5. Sănătatea este un aspect extrem de important pentru oameni. Ei bine, acest sistem nu afectează sănătatea, din contră, contribuie la menținerea stării optime. Cum este posibil? În primul rând nu există curenți de aer, pentru ca nu există diferențe de temperatură, astfel se formează o mișcare diminuată a prafului, astfel că persoanele alergice la praf nu vor avea probleme.

6. Confortul termic este un alt beneficiu adus de sistemele de încălzire electrică în pardoseală. Studiile universităților din Japonia și China au relevat că inclusiv psihicul uman este influențat în bine de încălzirea în pardoseală. Aceasta reglează limfocitele și leucocitele, coboară adrenalina, sindromul stresului, crește dopamina, sindromul plăcerii, creând utilizatorului o senzație de confort psihic, de a se simți bine în locul respectiv. Chiar dacă el nu conștientizează în primul moment, revine cu mare plăcere în locul respectiv din acest motiv. În plus, confortul termic al corpului uman este la capacitate maximă, pentru că, curba termică de confort a corpului uman este ideală, este aproape identică cu curba termică generată de un sistem de încălzire.

7. Întregul sistem este îngropat în șapă, permițând o decorare elegantă a încăperilor, mai ales cele cu suprafețe vitrate mari. Astfel, nu ocupă spațiu precum caloriferele sau alte sisteme, conferind spațiului eleganță și stil. De reținut este faptul că AMASS este singura companie care garantează și pardoseala pentru montajele efectuate.

Pe lângă avantajele cu care sistemul de încălzire electrică în pardoseală vine la pachet, există câteva beneficii oferite și de AMASS.

Firma asigură o garanție de 25 ani pe produsele sale, acestea sunt singurele produse din piata fabricate exclusiv în Danemarca.

Compania este singura specializata in obtinerea unei medii de consum de 500-600 ron medie luna iarna pentru o casa de 140-150 mp izolata termica. Compania ofera clientilor sai servicii de detectie, proiectare si montaj care reduc consumul.

De asemenea, costurile de mentenanță sunt anulate la încălzirea electrică în pardoseală. Acolo există un cablu conectat la un termostat, nu este nevoie de cameră tehnică, nu este nevoie de centrală, totul este foarte simplu, se poate automatiza, inclusiv pe telefon. Există funcții speciale suplimentare de reducere consum, cel puțin termostatele de calitate au în spatele programelor acest lucru, funcțiile acestea speciale influențează consumul și termostatele AMASS o dețin.

Așadar, încălzirea electrică în pardoseală este singurul sistem mai ieftin ca investiție și consum decât centrala termică pe gaz cu radiatoare. AMASS demonstrează că se poate și electric și ieftin în același timp.

Citit 1991 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2019 10:34
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…