Imprimă această pagină

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a convocat ședința extraodinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a cere explicații cu privire la situația infecțiilor nosocomiale din Spitalul Județean. La ședință a participat și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Vezi întreaga discuție, în materialul VIDEO!

Infecțiile nosocomiale și moartea celor patru pacienți în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin au fost discutate la ședința extraordinară. Factori de decizie de la nivelul Direcției de Sănătate Publică, dar și a Spitalului Județean, au explicat pas cu pas evoluția situației și au expus tabloul complet al tuturor măsurilor dispuse.

Mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, managerului Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, prezent la ședința CJSU, dar și personalului medical a fost legat de responsabilitatea fiecăruia pentru atribuțiunile pe care le are.

„Noi, la Consiliul Județean Mehedinți, am alocat de mai multe ori fonduri pentru igienizare, pentru achiziția de aparatură și ne implicăm în mod direct în îmbunătățirea condițiilor din spital, prin proiectele cu finanțare europeană pe care le implementăm. Ceea ce se întâmplă în interior, ține de munca fiecăruia, de felul în care personalul înțelege să își facă treaba și să urmărească zi de zi situația, astfel încât să nu ne confruntăm cu infecții. Noi nu putem interveni aici!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Momentan, sectorul septic al Secției ATI rămâne închis, urmând a se redeschide doar atunci când toate problele succesive prelevate vor fi analizate și se va constata dispariția bacteriilor periculoase.

Doar că prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a declarat presei, la finalul ședinței extraordinare, că nu este deloc mulțumit de explicațiile primite. Prefectul a tras concluzia finală și a precizat că lucrurile trebuie prevenite și nu rezolvate după ce se produc tragediile.

Citit 1578 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 11:49
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…