Criza infecțiilor nosocomiale de la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin se adâncește. Fiul unuia dintre cei patru pacienți care au murit cu zile, după ce s-au infectat cu două bacterii periculoase la secția ATI a Spitalului Județean rupe tăcerea și face mărturii șocante. Cum au decurs ultimele zile din viața lui Gheorghe Robete, care avea doar 64 de ani! Conducerea Spitalului Județean vine cu precizări noi și spune că s-au luat toate măsurile specifice.

Vă reamintim că sectorul septic al ATI a fost închis după ce, la finele lunii aprilie, patru persoane au murit din caza infectării cu două bacterii periculoase: Klebsiella și Acinetobacter. Este vorba de o femeie de 54 de ani și alte trei persoane cu vârste cuprinse între 60 și 64 de ani. Gheorghe Robete, din comuna mehedințeană Crivina, este unul dintre nefericiții pacienți care au sfârșit răpuși de cele două bacterii. Omul avea 64 de ani și ajunsese la Spitalul Județean cu o insuficiență cardiac. A fost tratat și externat în stare bună, dar după ce a ajuns acasă s-a simțit foarte rău și în câteva zile a intrat în comă. S-a întors în Spital, unde s-a contatat că luate bacteria numită Klebsiella. După circa o săptămână, omul a murit, iar la autopsie i s-a depistat existența celei de-a doua bacterii, una și mai periculoasă, Acinetobacter. Este vorba despre aceeași bacterie care a condus la închiderea unor secții ale Spitalului Marius Nasta din București. După ce fiica celui decedat a vorbit zilele trecute, menționând că a cerut autopsierea cadavrului și un raport medical amănunțit, este rândul fratelui acesteia să rupă tăcerea. Ionuț Mădălin Robete a făcut o cerere prin care a solicitat eliberarea unei copii după dosarul medical al tatălui decedat, însă conducerea Spitalului Județean a refuzat, motivând că legea nu permite dezvăluirea datelor medicale, atâta timp cât defunctul nu a menționat expres acest lucru în fișa medical de la internare.

Citește tot articolul pe realitateademehedinti.net!

Citit 1489 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…