Ce spune Ministerul Sănătății despre infecțiile nosocomiale de la Severin

În urma scandalului legat de infecțiile nosocomiale depistate în Secția ATI a Spitalului Județean din Severin, Ministerul Sănătății a transmis un COMUNICAT DE PRESĂ

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți că, în secția ATI a Spitalului Judetean de Urgență Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019, au fost înregistrate 4 cazuri de infecții nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtător la momentul internării.

Conform raportului DSP Mehedinți, toți pacienții aveau afecțiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

Cei 4 pacienți au decedat din cauza afecțiunilor preexistente.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a decis închiderea temporară a activității sectorului septic al sectiei ATI, din după-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic.

Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat ca mâine, 7.05.2019, după finalizarea activitatilor de dezinfecție, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI. În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.

Cu stimă, Ministerul Sănătății”

Citit 1699 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…