ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ!

Campanie națională de prevenire a criminalității în mediul rural

În perioada aprilie - iunie 2019 se va derula campania naţională de prevenire a criminalității din mediul rural - “ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ!”, lansată de Poliţia Română în parteneriat cu OMV Petrom S.A.

SCOPUL CAMPANIEI: Reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segementele infracționale care se manifestă cu precădere în mediul rural.

DIRECŢII DE ACŢIUNE: Transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă; Distribuirea către beneficiari a unor materiale cu conținut preventiv; Organizarea de acţiuni pentru grupurile ţintă.

În județul Mehedinți, activitățile campaniei se vor derula prin colaborarea între structurile de prevenire, ordine publică și poliție rutieră și vor consta în: Participarea la întâlniri cu elevii și cadrele didactice în unitățile de învățământ de la nivelul comunităților din mediu rural; Desfășurarea unor acțiuni de promovare a campaniei și diseminarea de informații preventive către publicul țintă, cu ocazia diverselor manifestări/evenimente din plan local (întâlniri ale cetățenilor cu autoritățile publice, festivaluri, târguri); Realizarea unor activități ”door to door” pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate.

EXEMPLU:

La data de 10 aprilie 2019, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune preventivă de tipul ,,door to door’’, pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate în cadrul campaniei naționale de prevenire a criminalității în mediul rural ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură !’’ . Scopul campaniei constă în reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, cu precădere din zonele rurale. Acțiunea a avut loc în comuna Ilovăț din județul Mehedinți, beneficiari fiind persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate.

Citit 2373 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…