CĂLDURA VA FI MAI SCUMPĂ ANUL ACESTA. VEZI CU CÂT!

Prețul gigacaloriei pentru sezonul de iarnă 2018 – 2019 crește cu peste 100 de lei! Scumpirea păcurei a adus o majorare de 130 de lei a gigacaloriei, dar populația va plăti doar 42 de lei în plus față de anii trecuți. Prețul final va fi de 592,12 lei/gigacalorie, dar municipalitatea suportă 300 de lei.

Severinenii vor avea căldură în case începând din 8, cel târziu 9 noiembrie, cu pe bani mai mulți! Oamenii vor scoate din buzunar cu 42 de lei mai mult pentru fiecare gigacalorie consumată. De fapt, față de anul trecut, când aceasta costa 462 de lei, în acest sezon va ajunge la 592,12 lei. Primăria Severin vine în întâmpinarea oamenilor cu o majorare a subvenției până la 300 de lei. În aceste condiții, populația va suporta suma de 292,12 lei pe gigacalorie. Motivul acestei majorări este datorat, în principal, costului mai mare al păcurei, în comparație cu sezonul de iarnă precedent.

Agenții economici și instituțiile care sunt racordați la rețeaua de alimentare cu energie termică nu vor beneficia de subvenții și vor plăti suma integrală de 592,12 lei pe gigacalorie. „Creșterea este de 42 de lei pentru gigacalorie pentru populație, în timp ce municipalitatea a fost nevoită să mărească subvenția de la 260 de lei la 300 de lei”, a precizat directorul economic al Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică. Marius Popescu.

În ultimele două sezoane de iarnă, prețul gigacaloriei a fost de 462 de lei, dar majorarea a fost inevitabilă ca urmare a creșterii prețului la păcură, combustibilul folosit la prepararea agentului termic. Păcura a crescut exploziv, în ultimii doi ani, de la 1.700 de lei/tonă la 2.900 de lei/tonă. În aceste condiții, populația care în anul trecut plătea 250 de lei gigacaloria, acum va trebui să plătească 292 de lei.

Citit 3080 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…