ROMÂNIA TV: „LEO DE LA STREHAIA ACUZĂ ȘEFUL DIICOT MEHEDINȚI DE LUARE DE MITĂ”

Un articol cu dezvăluiri șocante face furori pe site-ul televiziunii România TV. Potrivit informațiilor difuzate de site-ul RTV, „Leo de la Strehaia s-a prezentat, marți, la DNA unde i-a făcut plângere procurorului șef al DIICOT Mehedinți. Acesta susţine că familia sa i-ar fi dat șpagă procurorului un milion de euro pentru a-i scăpa de dosare”.

Leo de la Strehaia face acuzații extrem de grave la adresa unui fost procuror șef a structurii teritoriale a DIICOT Mehedinți. Potrivit site-ului ROMÂNIA TV, celebrul „prinț” al țiganilor ar fi mers, marți, 10 ianuarie 2017, la DNA unde a fost audiat într-un dosar de dare de mită. „Prințul Țiganilor a dat declarații într-un dosar în care acesta denunță un procuror șef al DIICOT Mehedinți, pe care-l acuză de luare de mită. Leo susţine că în 2012, tatăl lui, Mihai Ion, şi unchiul lui, Ion Mihai Mituş, ar fi dat șpagă 1 milion de euro unui procuror șef DIICOT Mehedinti care instrumenta mai multe dosare ce priveau infracțiuni economice comise de verișorii săi, copiii lui Ion Mihai Mituș”, scriu jurnaliștii de la RTV.

„Am venit la DNA, am depus un denunț pentru ca tata şi unchiul meu Mihai Ion Mitus din Strehaia au dat șpagă la procurorul șef al DIICOT Mehedinți, 1 milion de euro. Unchiul meu are dosar la DIICOT, au fost niște arestări şi până la urmă s-a ajuns la procuror și prejudiciul era de peste 50 de milioane și ca să țină dosarele sub tejghea ca să poată să dea clasare, procurorul a cerut un milion de euro șpagă. Nu i-am dat eu banii, ci tata și unchiul. Am fost și eu cu ei la Drobeta Turnu Severin. Banii au fost în bancnote de 100 de lei și de 50 de lei, vreo 45 de miliarde... Știți foarte bine că eu sunt cu înregistrările, dar nu am dat eu banii. Eu am fost acolo, dar n-am discutat cu procurorul. Eu am fost de față când procurorul a primit banii. Acum sunt amenințat de unchiul meu ca mă omoară dacă depun plângere, dar eu nu mai suport presiunea și nu vreau să mai fiu implicat în așa ceva”, a declarat Leo de la Strehaia la DNA, citat de romaniatv.net.

În articolul de pe site-ul RTV, este descrisă și ecuația complicată a afacerii prin care grupul infracțional de la Strehaia ar fi prejudiciat bugetul statului cu peste 3 milioane de euro: „Conform anchetei, în perioada 2010- 2012, clanul Mihai a format un grup infracțional care, prin intermediul mai multor firme, a efectuat achiziții intracomunitare de produse agroalimentare (zahăr, ulei) din Ungaria şi Bulgaria, pentru care a întocmit documente fictive în vederea efectuării de operațiuni ilicite de import-export, ulterior valorificându-le pe piața internă. De asemenea, mărfurile au fost cumpărate de la parteneri din statele menționate, fără achitarea TVA, iar la comercializarea acestora pe teritoriul României membrii grupării au colectat TVA aferentă, rezultând sume de bani pe care, deși aveau obligația să le achite către bugetul de stat, şi le-au însușit, folosindu-se de facturi fictive, pe care le-au înregistrat în evidențele contabile, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de peste 3 milioane de euro”.

Potrivit rechizitoriului cauzei, membrii rețelei sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, folosirea de acte nelegale la autoritatea vamală, folosire de acte falsificate la autoritatea vamală, evaziune fiscală, înșelăciune, nerespectarea dispozițiilor privind operațiile de import sau export şi spălare de bani, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 39/2003 privind combaterea criminalității organizate.

Citit 2431 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 19:35
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…