ATENȚIE LA INFORMAȚIILE FAKE-NEWS

O serie de site-uri obscure care rulează știri de tip fake-news populează peisajul media online din România. Mare parte din ele par să fie apanajul propagandei rusești, din ce în ce mai prezente în țările fostului bloc comunist al Europei de Est. Un astfel de portal scrie, de exemplu, că românii nu mai pot circula liber în Europa.


Fake-news a ajuns, din păcate, să fie o nouă modă în peisajul media din întreaga lume. Nici România nu face excepție de la aceste instrumente de intoxicare. Majoritatea sunt lipsite de date concrete de identificare și folosesc, de obicei, domenii de găzduire ieftine. Și mai periculos este faptul că marea parte a acestor site-uri de știri fantomă par a proveni din Rusia și a servi unei propaganda agresive, bine țintite în țări poziționate geostrategic, așa cum este țara noastră. Un astfel de site se numește stiri-de-urgenta.info și anunță, nici mai mult nici mai puțin, că din 20 iulie 2019 românii nu mai pot circula liber în Uniunea Europeană.

„Din 20 iulie, cetățenii care dețin pașapoarte Românești vor putea merge in UE pe termen scurt, adică 90 de zile, timp de 6 luni. Modificările au fost inițiate de către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe din România, pentru a reduce numărul Diasporei. Nerespectând această regulă riști să fii întors înapoi la aeroportul din Țara ta, să plătești o amendă de până la 3000 de euro”, scrie site-ul respectiv.

O altă știre fake de pe același site anunță că „îndrăgita interpretă Andra Măruță a fost dusă de urgență la spital iar surse foarte apropiate familiei ar fi dezvăluit faptul că boala i-a distrus funcțiile ficatului”.

Citit 2536 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…