realitateademehedinti.net: La orele amiezii, prin majoritatea secțiilor de votare din mediul rurala al județului Mehedinți bătea vântul. Unul, maxim doi alegători pe oră! Cam aceasta era frecvența votului! Atât membrii secției de votare, cât și polițiștii de la intrare se plictiseau îngrozitor. Puțin peste 150 de persoane, din cele 917 au venit la vot în satul Jidoștița, iar în comuna de care ține acest sat, Breznița Ocol, 100 de persoane, din cele peste 1.400. Plictiseală mare, pustiu și multă liniște!

Județul Mehedinți acumula, la ora 13:00,potrivit datelor furnizate de BEC, o prezență de 14,46 la sută. În mediul rural, prezența ceva mai mică decât în orașe,iar prin multe din sate, secții goale și o plictiseală de moarte – acesta era tabloul undeva în apropiere de ora 14:00. Am așteptat circa două ore lângă secția de votare 125, din satul Jidoștița, ce aparține de comuna Breznița Ocol. În tot acest timp, doar două persoane au venit la vot. Un consilier local mai dădea târcoale secției, iar preotulsatului a trecut și el să vadă cum stă treaba. Niciunul nu a dorit să fie filmați, spunând că sunt doar în trecere. În rest,o plictiseală de moarte în secția amenjată în clădirea școlii. Cei doi polițiști de la intrare ieșiseră la soare, în timp ce membrii biroului electoral stăteau cumunți pe scaune și priveau către sala goală, în care linistea era parcă prea adâncă. La un moment dat, o doamnă, costumată lejer în trening, împreună cu fiul său, au intrat în secția de votare. Le-a luat mai puți de două minute să pună ștampila, iar tânărul s-a închinat cu gesturi largi înainte de a introduce votul în urnă. Femeia nu a vrut să fie filmată, dar, întrebată de ce a venit la vot, a precizat sec: „Și eu sunt român!”.

Continuarea pe realitateademehedinti.net  (VIDEO)

 

Citit 3472 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2018 00:07
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…