Ce trebuie să știi dacă vrei să începi să cânți la chitară

Uneori, ideea de a învăța să cânți la un instrument nou poate fi destul de intimidantă. Totuși, ca începător, este normal să ai multe întrebări și preocupări. Dacă dorești să începi să cânți la chitară, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

Iată sfaturile care te vor ajuta să începi cu succes acest nou hobby

În primul rând, trebuie să ții cont de un aspect major: niciodată nu ești prea bătrân pentru a învăța să cânți la un instrument nou. Aceasta este o preocupare comună pentru majoritatea oamenilor, indiferent de vârsta lor. Atunci când alegi să cânți la un instrument, experiența este una plină de satisfacții – aceasta sporește autodisciplina, creativitatea, coordonarea și încrederea în sine. În timp ce tinerii pot învăța mai repede, adulții sunt cei care dispun de mult mai multă motivație pentru a face asta.

În al doilea rând, este bine să te gândești dacă dorești să înveți de unul singur sau dacă ai nevoie de ajutorul unui profesor/instructor. Totuși, această decizie o poți lua doar ținând cont de caracteristicile personalității tale și de stilul de învățat care ți se potrivește cel mai bine.

Cea mai comună întrebare pe care și-o pun cei ce vor să învețe să cânte la chitară este legată de tipul acesteia. Ar trebui să fie una acustică sau electrică? Răspunsul la această întrebare ți-l poți oferi doar tu, în funcție de preferințele tale. Atât chitarele electrice, cât și cele acustice, au avantajele lor. Chitarele electrice au corzi mai subțiri și – deci – sunt o alegere excelentă pentru începători, deoarece nu supun mâna la o presiune foarte mare. Totodată, o chitară acustică poate fi o investiție mai puțin costisitoare, deoarece aceasta nu necesită echipament suplimentar. În plus, poate facilita tranziția la o chitară electrică, deoarece mâinile tale vor fi deja obișnuite cu duritatea corzilor chitarei acustice.

Atunci când te gândești la chitară, mintea îți zboară, automat, și la corzile de chitară, fără de care nu ai putea cânta. Pentru început, ar fi bine să alegi niște corzi mai subțiri, pentru că produc mai puțină presiune în mână și sunt mai ușor de manevrat, mai ales pentru începători. În plus, dacă ai alte nelămuriri legate de corzile chitarei, poți da click aici, unde cei de la Mcmusic.ro îți vor răspunde tuturor întrebărilor.

Trebuie să știi că nu vei învăța să cânți la chitară peste noapte. Dacă pornești cu gândul ăsta, frustrările vor apărea imediat, precum și dorința ta de a renunța. Experiența de învățare este una treptată, care necesită răbdare, timp și înțelegerea exactă a conceptelor. Trebuie să înveți în ritmul tău propriu. Păstrează-ți vie curiozitatea pe tot parcursul procesului și nu uita să te distrezi!

În final, trebuie să știi faptul că e normal ca degetele tale să doară, mai ales la început. Dar asta nu trebuie să te descurajeze. În timp, îți vei îmbunătăți forța musculară din braț. În plus, durerile sunt de scurtă durată, mai ales dacă vei continua să exersezi în mod regulat. Nu uita: repetiția este cheia succesului!

Sursa foto: shutterstock.com

Citit 1252 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 21:29
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…