Iluminarea dormitorului - care sunt cele mai eficiente corpuri pentru această încăpere?

Dintre toate camerele din casa ta, dormitorul este probabil singurul în care îți petreci timpul când este complet întunecat, complet luminos și undeva între cele două. Așadar, obținerea unui design corect pentru iluminarea acestei încăperi este esențială pentru a crea un loc confortabil, pentru a te odihni noaptea și pentru a te ridica și a-ți începe bine fiecare dimineață.

A ști cum să stratifici iluminatul, prin alegerea lustrelor pentru casa ta, este cheia pentru a crea cea mai bună atmosferă în dormitorul tău. Acest lucru înseamnă a găsi echilibrul corect între lumina ambientală, cea direcționată și cea de accent. Prin acest echilibru, vei putea obține, cu click-ul unui comutator, o ambianță potrivită pentru orice stare de spirit și orice activitate.

Iată cele mai importante aspecte de care trebuie sa ții cont:

Iluminatul ambiental

De la general la specific, vei dori să stratifici tipurile de iluminat în funcție de ceea ce anticipezi că faci în dormitorul tău în mod regulat. Pentru început, trebuie să construiești fundația de iluminat cu surse ambientale sau generale. Iluminarea ambientală adecvată include lumina naturală prin ferestre mari sau lustre - orice oferă o cantitate decentă, care îți va permite să îndeplinești sarcini generale, cum ar fi lucrul la birou etc.

În ceea ce privește iluminarea artificială, lumina ambientală se realizează cel mai bine cu corpuri de tavan (cum ar fi lustre de plafon, pendule, candelabre etc.) sau prin intermediul lămpilor portabile, cum ar fi cele de podea. Ambele vor oferi o cantitate suficientă de lumină, ideală pentru activitățile care nu necesită o sursă puternică și focalizată.

Dacă te astepți să faci activități care impun un pic mai mult accent, cum ar fi cititul, lucrul sau aplicarea machiajului, atunci ia în considerare stratificarea în partea de sus, cu ajutorul luminilor de lucru. Iluminarea focalizată a sarcinilor nu trebuie să se limiteze la lumina de lucru tradițională a biroului. Alege lămpile de noptieră, becurile suspendate de-o parte și de alta a patului, aplicațiile, lustrele sau spoturile montate pe pereți.

În acest sens, lumina sarcinii dormitorului poate adopta, în esență, orice formă, atât timp cât oferă o iluminare suficientă, necesară pentru o concentrare susținută. În afară de design-ul și de locația sa, funcționalitatea unei asemenea surse se află și în becul său.

Culoarea luminii

Culoarea luminii joacă un rol important în anumite activități. Pentru început, gândește-te la tipul de bec: cel incandescent/ cu halogen dă, de obicei, o strălucire albă, moale, CFL-urile tind să difuzeze mai mult albastru (deși au evoluat pentru a include un spectru mai larg de culori), în timp ce led-urile pot schimba culoarea.

Deoarece lumina albă și cea albastră s-au dovedit a promova vigilența, astfel de nuanțe sunt cel mai bine folosite pe iluminare direcțională, pentru a sprijini activitățile concentrate. Acestea cresc atenția și, ulterior, suprimă producerea de melatonină (sau hormoni care induc somnul), dar nu sunt ideale dacă încerci să te relaxezi în dormitor după o zi lungă. Pe de altă parte, iluminarea care difuzează culori mai calde (precum galbenul) nu interferează cu producția de melatonină. Așadar, luminile mai calde sunt cele mai bune pentru activitățile din dormitor precum cititul, vizionarea televizorului sau, pur și simplu, relaxarea.

În concluzie, odată cu evoluția funcțiilor dormitorului, apare nevoia de iluminare corespunzătoare pentru a le susține. Între straturile de lumină corespunzătoare și intensificatoarele și becurile potrivite, obținerea corectă a acestora este o modalitate sigură pentru obținerea unei iluminări confortabile în dormitorul tău. Așadar, fii creativ și alege accesoriile de care ai nevoie pentru a obține doar schema potrivită pentru tine!

Sursă: pinterest.com

Citit 639 ori Ultima modificare Vineri, 21 Februarie 2020 17:04
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…