INCREDIBIL!!! JENANT!!! A BĂUT, A URCAT LA VOLAN, A INTRAT ÎN PLIN ÎN TREI FEMEI ȘI ESTE LIBER

DECIZIE SCANDALOASĂ: Tânărul băut care a lovit cu mașina trei femei, dintre care una este la spital, în stare critică, a fost lăsat în libertate de procurori. Individul chiar fugise de la locul accidentului și s-a întors după 30 de minute, dar procurorul a considerat că nu prezintă pericol social.


Decizie scandaloasă a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu-Severin! Magistraţii l-au lăsat în liberate pe individul care, băut fiind, luni dimineaţa, a intrat în plin cu maşina în trei femei care mergeau pe marginea drumului, la serviciu. Sunt martori care spun că pe două dintre victime le-a lovit şi le-a aruncat în afara părţii carosabile, iar pe cea de-a treia a luat-o pe capota maşinii şi a purtat-o mai bine de 70 de metri, până într-o intersecţie, unde a frânat şi victima a căzut în stradă. După ce le-a lovit pe cele două femei, individul nu a dat niciun semn că ar vrea să oprească și să vadă ce s-a întâmplat cu victimele sale și să sune la o salvare, așa cum ar fi fost normal. Polițiștii nici nu au descoperit la locul accidentului vreo urmă de frână. El a părăsit locația şi s-a întors abia după jumătate de oră, împreună cu tatăl său.

Anchetatorii bănuiesc că acesta ar fi vrut să declare că nu el a fost la volan ci tatăl său, numai că a fost recunoscut de una dintre victime, motiv pentru care înșelătoria nu a mai ținut. Una dintre cele trei femei este în stare critică la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin, după ce roata autoturismului ar fi trecut, pur și simplu, peste capul ei, deci a fost călcată pe cap. Ea a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, dar medicii sunt sceptici în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale bietei femei, deoarece starea ei este foarte gravă. Nici celelalte două femei nu sunt bine. Una are fractură la o mână, iar cea de-a doua are femurul fracturat. Când l-au testat la locul accidentului, şoferul avea o alcoolemie de 0,35 mg/l în aerul expirat. La testarea efectuată la spital s-a descoperit că avea în sânge o alcoolemie de 0,75.

Gravitatea acestor fapte pare însă că nu i-au impresionat pe procurori. După ce seara trecută individul a fost reținut de polițiștii de la rutieră pentru 24 de ore, astăzi un procuror de la Parchetul Drobeta-Turnu-Severin a decis că individul nu trebuie dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, ci trebuie lăsat în libertate, așa că a fost pus doar sub control judiciar timp de 60 de zile. În acest timp acest individ trebuie să doar să se prezinte periodic la poliție, în rest este liber precum pasărea cerului.

Dar și mai grav este faptul că pe drumul respectiv, adică pe DJ 607 B, locatarii din zonă spun că circulă zilnic mai mulți indivizi care nici măcar nu au permis de conducere și urcă băuți sau drogați la volan. Nu au nici asigurări la mașină, pentru că au autoturismele înmatriculate în Bulgaria sau Franța. În aceste condiții oricare dintre acești indivizi pot produce un astfel de accident, cum s-a și întâmplat acum, pot ucide oameni și pot fugi de la locul accidentului, fără să-i poată identifica cineva și trage la răspundere.

Oricum, se pune întrebarea retorică, cine să-i mai pedepsească, dacă în condițiile nenorocirii de față un individ care a comis un accident dramatic este acum liber chiar să urce la volan din nou. Pentru că cine poate garanta că nu o face din nou, chiar dacă i s-a suspendat permisul, având deja în față consecințele nesăbuinței sale?

Citit 1801 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 21:12
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…